Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Митничари на ГКПП "Лесово" задържаха 16 129 кутии (322 580 къса) контрабандни цигари при проверка на товарен автомобил, който влязъл в България от Турция, съобщиха от агенция "Митници". 

Камионът пристига на граничния пункт на 25.09. 2022 г. и е шофиран от румънски гражданин. Според представените документи товарният автомобил е превозвал пластмасови палети и амбалажна хартия от Турция за Румъния през България. Шофьорът обявил, че няма друго за деклариране, освен посочения в документите товар.

Митническите служители извършват проверка с рентген и установяват зони, където товарът е по плътен. Открити са 23 броя колети, съдържащи общо 16 129 кутии цигари без бандерол. 

Контрабандните 322 580 къса цигари са иззети. Според първоначалната оценка от вещо лице стойността на недекларираните тютюневи изделия е над 110 000 лева.

Задържан е шофьорът на товарния автомобил. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор от ТД Митница Бургас, което се провежда под надзора на Окръжна прокуратура - Ямбол.

Според първоначалната оценка стойността на недекларираните цигари е над 110 000 лева СНИМКИ: Агенция "Митници"
Според първоначалната оценка стойността на недекларираните цигари е над 110 000 лева СНИМКИ: Агенция "Митници"