Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Окръжният съд в Бургас остави в ареста четирима от общо шестимата обвиняеми за незаконни регистрации на крадени автомобили.

С постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" остават Стоян Атанасов-Пиджака, Иван Киров, Николай Найденов и брат му Димитър Найденов. Те поискаха от съда по-леки мерки, но исканията им останаха без уважение.

Другите двама членове на групата са с наложена мярка "подписка" и забрана за напускане на страната. Сред шестимата обвиняеми има жена.

Всички са привлечени към наказателна отговорност за участие в организирана престъпна група, занимаваща се с регистрация и продажба на луксозни автомобили, които са били предмет на престъпления в България и чужбина. На автомобилите са били променяни идентификационните номера на рамата, а след това са регистрирани в сектор "Пътна полиция" при Областната дирекция на МВР-Бургас с неистински документи, с цел последваща продажба.

Участниците в групата бяха задържани при специализирана полицейска операция на 17 август в Бургас. За ръководител на групата е сочен Стоян Атанасов.

39 автомобила са били предмет от престъпна дейност. Общата им приблизителна стойност възлиза на 4 милиона лева.

Обвиняемите са се занимавали с незаконната дейност от ноември 2020 г. Целта им е била да пласират луксозните автомобили в Турция и страните от Близкия изток.