Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Откритият наркотик на ГКПП Малко Търново.
Откритият наркотик на ГКПП Малко Търново.

Окръжна прокуратура Бургас задържа за 72 часа български и двама турски граждани, обвинени в контрабандно пренасяне на над 28 кг хеорин и метаамфетамини.

 Ш.Я., както и турските граждани Г.О. и М.О. са обвинени за това, че противозаконно са пренесли високорискови наркотични вещества през границата на страната.

Престъплението е осъществено на 17.08.2022 г. през ГКПП „Малко Търново“. То е квалифицирано като контрабанда в особено големи размери, а случаят е особено тежък.

Наркотиците са открити при щателна митническа проверка на автобус с пътници, пътуващ от Турция за България по редовна линия от Истанбул за Силистра. Точното тегло на наркотиците е 28. 519 кг. Те са били разпределени в 28 пакета. Изготвените към момента експертни справки показват, че веществото в голяма част от откритите пакети е хероин. Пренасян е и метамфетамин. Очакват се експертни заключения, които с точност да покажат дали в пакетите е имало и други видове наркотични вещества.

Предстои Окръжна прокуратура  Бургас да внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемите.