Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Полицейска кола
Снимка: МВР
Полицейска кола Снимка: МВР

Задържан е мъжът, направил опит за грабеж от пощенската станция в село Владо Тричков през април, съобщават от МВР. Това е 25-годишен местен жител с криминални регистрации. Той е привлечен като обвиняем, наложена му е мярка „подписка“.

Досъдебното производство е образувано на 7 април, когато в полицията постъпва сигнал за извършен опит за грабеж от пощенската станция в с. Владо Тричков.

Около 9.30 часа в помещението нахлул мъж, който прикривал лицето си и избутал пощенската служителка.  По това време тъкмо били постъпили 17 000 лв. за пенсиите на местните жители. Служителката обаче оказала неочаквана съпротива, при което нападателят избягал и се укрил.

По случая са проведени множество разпити, прегледани са записи от видеокамери в района, извършени са и проверки в домовете на територията на селото.

Криминалистите успяват да съберат достатъчно данни за ръста, походката, телосложението и възрастта на извършителя. За разкриването на извършителя помага и биологична експертиза на веществено доказателство, открито на местопроизшествието.