Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Гриша Ганчев: Много грешки направих (Видео) Гриша Ганчев Кадър: YouTube

"Много грешки направих, и аз, и мои хора. Но мисля, че е поправимо. Една от тях е, че се доверих изцяло на ръководни фактори в държавата, заради стадиона, като се има предвид, че те са професионални лъжци. И е нормално, останах с пръст в устата, но сега има хоризонт, мисля, че ще бъде поправено това", сподели собственикът на ЦСКА Гриша Ганчев в обширно интервю за официалния сайт на "червените".

Финансовият благодетел на "армейския" клуб отговори на въпросите на привържениците, зададени в социалните мрежи, по най-горещите теми, които вълнуват феновете.

В интервюто са засегнати още темите за промените, които ще бъдат направени, за избора на треньор и финала за Купата на България.

"Клубът няма условия, за да имаме фен магазин, както е в модерните държави. Имахме договор с "Адидас", където имахме постоянни проблеми с доставките. Отчитаме, че това перо беше занемарено. Мисля, че в следващите няколко седмици ще се види коренно различно отношение към това перо на клуба", добави босът на ЦСКА.

Колкото до честата смяна на треньорите на "червените" собственикът намекна, за некоректно отношение от някои от специалистите в клуба.

"Съжалявам за смяната на Стамен Белчев и на Нестор. Пак да угодим на група или групи от хора, но повече няма да се повторят тези работи. Трябва да се знае едно, когато станеш треньор на ЦСКА, работата ти от сутрин до вечер е на терена с играчите и с твоя екип, а не по цял ден на телефона, срещи с привърженици, с журналисти. И проблемът е все при тези, които дават парите. Те са големите боклуци. Много ме дразнят някои треньори, защото сядаме говорим, подписваме договори, бият по един-два мача, приказките са забравени. Който и да е треньор е служител в клуба, на него му е обяснена политиката, но той само да се добере до договора", допълни той.

Гриша Ганчев говори още за бъдещата селекция на отбора и финансирането на строежа на стадион "Българска армия".

"Проблемът ми е, че не влизам в комбинации, много ги дразни това нещо. Много са ударите отвън и отвътре. Ще изнеса и това на гърба си. Не пускаме никой да си натопи човката, защото това са парите на клуба", добави Ганчев.

Стойчо Стоилов беше освободен преди почти година от ЦСКА, но в медиите се появиха информации, че все още е част от "червените".

"Стойчо Стоилов не работи в клуба от година, но той не е корумпиран. Имам доверие в него, защото има набито око, за 20 години ми го доказа, каквото мисли го казва. Опорката, че той се меси в работата на треньорите, извикайте ги публично да кажат, на кого се е месил в работата", добави Ганчев.

Той отново се върна на темата за треньорските смени и оставката на Стойчо Младенов.

„Мои много близки приятели настояха да го сложа (Стойчо Младенов – бел. ред.), аз го питах за състава, ширината на състава. Декември месец сме говорили и той искаше да му вземем едно крило, ние взехме две. Септември поиска Мухар, поиска Лам, поиска Калоян Кръстев. И тримата му бяха взети на секундата. Март месец от него разбирам, че няма широчина в състава. Но тогава е затворен прозорецът. Отчитам, че януари е бил болен от COVID-19, затова е бил по болниците в Турция. Аз такива мудни, тромави хора... Да кажеш, че е един... Те правели бойкот, че еди кой си им бил казал да правят. Как ще ми пречи на мен треньор, който побеждава? Много мразя да падам на футбол, дори и на сантасе. Тези хора имаха коренна разлика след втория лагер в Банско есента, започнаха да я ритат тази топка, спукаха я от ритане. Контузия след контузия от подготовката в зимата, не казвам кой е виновен, казвам факти. Никой никога не е гонил Стойчо Младенов“, каза още Гриша Ганчев.