Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Съдебната палата в Габрово
Съдебната палата в Габрово

Лекар от медицински център в Габрово е уличен в издаване на фалшиви сертификати за ваксиниране срещу  COVID-19, съобщиха от Апелативната прокуратура във велико Търново.

Районната прокуратура в Габрово е образувала досъдебно производство за това, че през периода м.септември 2021 г. – м.октомври 2021 г., в гр. Габрово, лекар от медицински център в града е снабдявал различни лица с лъжливи удостоверения за състоянието на здравето им, като не е действал като длъжностно лице – престъпление по чл.312 ал.1 от НК.

Проверката започнала по сигнал на гражданин, че на различни лица от цялата страна са издавани сертификати за поставени в медицинския център ваксини срещу COVID-19, докато практически такава ваксинация не им е била извършена. Към момента информацията сочи за издадени сертификати за еднодозова ваксина. Установени са случаи на лица, които по времето, когато би трябвало да им е поставена ваксината, не са били в България, както и такива, за които има данни, че не са били в гр.Габрово. След дадено от Районен съд-Габрово разрешение е пристъпено към претърсване и изземване, уточняват от прокуратурата.

Работата по случая продължава под наблюдението на РП-Габрово.

Делото е взето на специален надзор от Апелативна прокуратура – Велико Търново