Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Днес, 13 ноември 2020 г., Окръжна прокуратура – Хасково внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо И.Д., на 26 г,. за това, че на 9.11.2020 г., на ГКПП - Капитан Андреево, общ.Свиленград, обл.Хасково, без надлежно разрешително, в съучастие като съизвършител с Д. П., пренесла през границата на страната от Република Турция в Република България високорисково наркотично вещество– хероин, с общо бруто тегло 1,020 кг, на стойност 66 300 лв. Това съобщиха от прокуратурата. 

Д. П., на 27 г., пък привлечена като обвиняема за това, че на 9.11.2020 г., на ГКПП - Капитан Андреево, общ.Свиленград, обл.Хасково, без надлежно разрешително, пренесла през границата на страната от Република Турция в Република България, в съучастие като съизвършител с И.Д., високорисково наркотично вещество - хероин, с общо бруто тегло 1,020 кг и сама високорисково наркотично вещество - опиум с общо брутно тегло 0,006 кг, всичко на обща стойност 66 660 лв.

На 9 ноември 2020 г,. на ГКПП – Капитан Андреево, митнически служители извършили щателна проверка на лек автомобил, марка „Мерцедес Спринтер“, с пловдивска регистрация, пътуващ от Турция за България. В автомобила са пътували седем българи, сред които и двете обвиняеми И.Д. и Д.П., в чиито дрехи и обувки са били открити горепосочените наркотични вещества.

Предстои Окръжен съд – Хасково да насрочи заседание по искането на прокуратурата.