Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Над половин милион души по целия свят починаха от новия коронавирус. Пандемията продължава да върлува със страшна сила и освен човешки животи, ни отне правото да се разхождаме свободно по тази земя и да правим неща, които довчера ни се струваха скучно ежедневие. Анализаторите предупреждават, че след първоначалния шок ни чакат още лоши новини. Най-важната от тях е свързана с предстоящата глобална икономическа криза.

Стотици милиони ще останат без работа, отиват на улицата и буквално ще се борят за своето оцеляване, дори да бъдат подминати от болестта. Положението е тежко навсякъде. Световният спорт също страда жестоко във всичките си проявления.

Невиждани по рода си финансови загуби

претърпя и кечът, който иначе се радва на огромна популярност зад Океана. Американците са луди по схватките в клетка, които са наполовина истински пердах и наполовина шоу за зрителите.

В предишен брой "168 часа" ви разказа за трагичните съдби на някои от големите звезди на спорта, които не издържат на огромното напрежение и загиват от наркотици, алкохол или куршум в главата. Очевидно не е толкова лесно и забавно, колкото изглежда по телевизията. А сега стана още по-трудно.

Притиснат от ситуацията, легендарният милиардер Винс Макмеън, който имаше основна заслуга за популяризирането на кеча в САЩ, тези дни обяви фалит. Разбира се,

новината за неговия финансов крах е силно преувеличена

Макмеън всъщност подаде необходимите документи, за да може един от екстравагантните му спортни проекти да бъде обявен във финансова несъстоятелност. Не става дума за кеча, а за ново първенство по американски футбол, което уж трябваше да конкурира сега съществуващия и изключително популярен сред феновете шампионат.

Въпросната авантюра и без това си беше достатъчно рискована, а кризата с COVID-19 още повече затегна примката около врата на 74-годишния милиардер. Финансови издания изчислиха, че той е е изгубил почти половината от състоянието си, оценявано на около 3,3 млрд. долара. В тази връзка мистър Макмеън започна да свива разходите и за другите си по-успешни бизнеси, сред които се нарежда и Световната федерация по кеч (WWE).

Босът едва ли не от днеска за утре уволни някои от най-големите си звезди, за да не им плаща големите заплати. В списъка с изгонените попадна и българинът Мирослав Барняшев, който от години се подвизава на американската бойна сцена под псевдонима Александър Русев. Роденият в Пловдив здравеняк в началото

е принуден да

влиза в образа

на зловещ руснак,

който сякаш е дошъл на тази земя с мисията да префасонира физиономиите на презрените западняци. Впоследствие ролята му е променена и той става положителен герой, а хората го харесват заради ефектното му появяване на сцената и готовността му да пролее кръв само и само да изглежда още по-ефектен двубоят му със съперника на ринга.

Въпреки старателното отношение на Мирослав към тренировъчния процес и интереса на публиката българският кечист е съкратен по бързата процедура заедно с още няколко свои колеги. Само че за можещите хора почти винаги се намират други варианти и нашенският здравеняк

започва усилени преговори

с други две бойни вериги. Една американска и една японска компания се борят за подписа му. Шефовете им са наясно, че толкова популярен и опитен боец не се изпуска. Още повече че Мирослав е интересен на публиката и заради личния си живот. Той е женен за изключително красивата Си Джей, която също се препитава с участие в кечистките схватки, където я познават с псевдонима Лана.

За да го направят още по-интересно за клюкарите, двамата се разделиха с гръм и трясък преди известно време.

Съпругата кръшна с друга звезда от кеча и това беше достатъчно за жълтите издания да тръгнат по петите им само и само да изкопчат интересни подробности от скандала. В крайна сметка съпругите се помириха и се събраха отново. В това време българинът се зае сериозно да направи подобрения по тялото си, изчиствайки излишните мазнини, и в момента прилича на машина от мускули. Просто няма начин да не си намери нова работа по специалността. А иначе моментните затруднения едва ли го впечатляват особено.

Свикнал е да минава през трудности

Преди да пробие, на няколко пъти се озовава на улицата, но нито за миг не си позволява отчаянието да го превземе и да го отклони от правия път.

В детските си години Мирослав тръгва по стъпките на родителите си и тренира академично гребане. В спортното училище се занимава с хвърляне на диск и гюле. Но мечтите му са свързани само и единствено с кеча, който гледа прехласнато по телевизора у дома, след като шоуто тръгва по българските телевизии.

Веднага след дипломирането си Барняшев заминава на бригада в Ричмънд, Вирджиния. Скоро обаче се оказва на улицата със 100 долара в джоба. Потегля за Лос Анджелис, където оцелява като разносвач на пици, мияч на чинии, таксиметров шофьор, охранител в нощен клуб. И там му се налага един или два пъти да спи в кола, защото няма пари да си наеме квартира.

Вместо да се отчае, не спира да се оглежда за школа по кеч. Най-близката се оказва на 40 мили (около 65 километра) от дома му. Пътува три пъти седмично в свободното си време,

като си плаща,

за да тренира,

колкото и да са мижави спестяванията му. Там се запознава с величието на ринга Блек Пърл, който забелязва потенциала му и решава да му помогне.

Дебютът на българина е през 2008 г. под името Мирослав Макаров. Получава покани за участие във все по-мащабни серии, а през септември 2010 г. подписва мечтания договор със световната федерация. Следват две тежки контузии - скъсани връзки на коляното и фрактура на шиен прешлен. Противно на повечето лекарски прогнози нашето момче се възстановява и отново се изправя срещу най-големите.

Макар да участват в спектакъл, топкечистите тренират като зверове. Длъжни са да се грижат и за безупречния си външен вид - фитнес, солариум, разкрасителни процедури. Предаването "Първична сила" се снима всяка седмица на различно място, а спортистите

прекарват в път близо 300 дни

в годината

И тъй като кечът се подчинява преди всичко на правилата в шоу бизнеса, Мирослав е принуден безропотно да се превъплъщава във всяка отредена му роля. Както и да променя своите псевдоними - в течение на кариерата си се подвизава като Александър Русев, а сега е познат само като Русев.

Но това далеч не е всичко. Първоначално продуцентите настояват той непрекъснато да акцентира върху българския си произход. Кулминацията е развяването на националния флаг на шоу, проведено навръх трети март. След това концепцията се променя - ръководителите на индустрията решават, че ще бъде най-целесъобразно Барняшев да се превърне в руснак. Националността му набързо е променена в профила на официалния сайт, а към него като мениджър и говорител е прикрепена истинска рускиня - сексапилната Лана, която, както вече стана ясно впоследствие, става и негова съпруга.

Според екипа двамата напомнят на американците двойката Иван и Людмила Драго от филма "Роки 4".

Лана се изявява

още като певица,

актриса и модел

Детството й е минало в Латвия заради баща й, който работел там като църковен служител.

Идеята е стереотипна, но ефективна - двамата са вкарани в шаблон като типични представители на Източния блок, решени на всяка цена да се разправят с капиталистическите си опоненти. А за подсилване на внушението Русев излиза за мачовете си на фона на руското знаме и лика на Владимир Путин.

Сега на Мирослав ще му е нужна нова роля и сюжет, след като подпише новия си договор. Българинът почти сигурно ще подпише с втората по големина кеч компания в света - IMPACT Wrestling. Прът в колелата на този план може да се окаже пандемията от COVID-19, която удари най-тежко САЩ.

Но Мирослав Барняшев знае, че ще трябва да изчака както целият останал спортен свят колелото да се завърти отново. След това ще му е по-лесно, защото знае как се прави шоу и отдавна е спечелил сърцата на феновете.