Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимка: туитър UFC News
Снимка: туитър UFC News

Съперникът на Благой Иванов - Аугусто Сакай, призна след мача, че е нарушил правилата на ММА. Според бразилеца обаче това не било решаващо за крайния изход.

Във втори пореден сблъсък от тежката категория на UFC съдиите дадоха победата на противника на Багата, но не единодушно, а с 2:1 гласа.

Резултатът след битката във Вегас бе 27-30, 29-28, 29-28 в полза на Сакай.

В третия рунд на равностойния двубой Багата бе на път майсторски да направи втория си тейкдаун, но бразилецът се хвана за оградата и се опази от сваляне на земята.

Правилникът брои това зае нарушение и би трябвало на извършилия го да се отнеме на една точка.

Такова развитие щеше да наклони везните в полза на българина при крайното съдийското решение. Това бе отбелязано и от сайта на UFC.

Реферът в октагона Джейсън Хeрцог обаче само устно направи забележка на Сакай.

Заради въпросния съдия Антъни Смит бе вкаран в болница от юмруците на Гловър Тейшейра на 15 май. Според всички е трябвало да спре мача още във втория рунд. Смит се отърва със счупена орбитална кост на окото, няколко избити зъба и потрошен нос.

Съдията, дал убедително победата на Багата  е Майкъл Бел. Той е ивш боец по прякор Черния самурай. Съдия от 2013 г. За тази това му е девети мач в UFC и и друга вериге в смесените бойни изкуства Bellator.

Двамата арбитри дали победата на Сакай са Джуничиро Камиджо и Рон Маккарти.

Първият е съдия по кикбокс и ММА. В UFC е от 2009 г. Известен с обратните си решения.

Маккарти е син на легендата Джон Маккарти-Големия Джон, един от първите рефери в UFC и настоящ водещ в Bellator, три пъти определян за рефер на годината в ММА. Рон е съдия от 2013 г.

"Хванах се за оградата без да искам, беше инстинктивно и никога не бих направил съзнателно такова нещо. Но това нямаше значение, защото спечелих.

Винаги искам да нокаутирам опонентите си, но знаех, че той е много корав и трябваше да покажа уважение. Според мен е лудост, че единият съдия оцени двубоя 30-27 за него", коментира ситуацията в 3-ия рунд Сакай.

Според боса на UFC Дейна Уайт заради липсата на фенове по трибуните заради COVID-19 веригата ще загуби над 100 млн. долара. При кризата се печели само от телевизионните права освен от спонсори.