Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Днес слушах за първи път арх. Игнатов да говори - по програма "Хоризонт". Моето впечатление е за човек, който говори литературен български език. Не зная по силата на какви неведоми оценъчни критерии говорът на този човек бе определен като "мек". Българската политика затъва все повече до дъното на битова чалга.

Това може да се прави и целенасочено - за да се избягват дебати по ключови проблеми, но също така е и естествен процес. Процес на изпростяване на публичния, особено политическия живот до нивото на кръчмарски разговор. А иначе за арх. Игнатов има какво да се говори и да се спори. Хората с антикомунистически възгледи не приемат "милозливото" му отношение към ПСА, а хората с по-високи естетически критерии не приемат "освежаването" на ПСА по методите на кичозен национализъм.

Същевременно, този човек съвсем очевидно има впечатляваща професионална експертиза и добър международен опит. Което предполага наличие на публичен интерес да бъде чут, да бъдат дискутирани позициите му за градоустройството и развитието на София

Независимо от това кой го издига за кмет и от това дали има шансове на бъде избран. Както и да бъдат чути мненията на другите кандидати и експерти. Преди всеки поредни избори моята професионална колегия и по-широки обществени кръгове призовават за съдържателен дебат за управлението - на страната, на града, на ключовите обществени сектори.

И почти винаги предизборната кампания дерайлира до кръчмарска свада. Предстоящите избори са от сериозно значение не само за местната власт. На тях ще се очертаят национални политически тенденции, които ще определят и политическия живот за следващите 1-2 години. Да не започваме тази кампания с фалстарт!

От фейсбук