Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Когато е на 27 г., Кели незаконно се жени за звездата Алия, която умира в самолетна катастрофа.
Когато е на 27 г., Кели незаконно се жени за звездата Алия, която умира в самолетна катастрофа.

Певецът сключва брак с 15-годишната изгряваща звезда Алия, след като фалшифицира документи

Певецът изнасилвал момичета в студиото си, държал жена си заключена

Музикантът осъден да плати гаранция от 1 млн. долара за свободата си

През 90-те години на миналия век Робърд (Ар) Кели е суперзвезда. Легенда, която разчупва арендби музиката и помага на редица млади изпълнители да се изстрелят до върховете на музикалните класации. Кели препълва зали, звезди като Майкъл Джексън и Уитни Хюстън го боготворят, а наградите не спират да валят.

И докато феновете пеят с цяло гърло хита му I Believe I Can Fly, никой не предполага, че зад кулисите на добре осветената сцена се случва нещо ужасяващо.

За една група жени световноизвестният изпълнител е чудовище. Зло, което се е вмъкнало в кожата на влиятелен и богат мъж. Чернокож, който не може да бъде победен, а

желанията му трябва да бъдат задоволявани

За тях звездата Ар Кели е просто един насилник.

Историите си тази група жени разказват в шестчасовата болезнена поредица "Да преживееш Ар Кели". Обвиненията им идват години след преживения по думите им сексуален тормоз, под претекст че доскоро Кели бил прекалено влиятелен и богат, за да се преборят с него.

Епизодите се опитват да дадат отговор как един от най-обичаните арендби изпълнители се е превърнал в истинско чудовище, което

насилва и блудства с жени против волята им

В студиото си той често викал тийнейджърки, обещавал им да ги направи звезди и винаги преспивал с тях. Във филма е разкрита тъмната страна на американския шоубизнес, а жертвите споделят, че голяма част от световноизвестните личности използват славата си, за да получат каквото искат.

В "Да преживееш Ар Кели" до скоро обичаният музикант е опетнен. На преден план е извадена неговата страст към сексуални връзки с млади момичета и заснемането на блудството. Именно тези видеа ще бъдат

ключово доказателство

в делото, което жените ще водят срещу Ар Кели. Поредицата, която петни името на един обичан от поколения изпълнител, съдържа 50 епизода.

Робърт Кели и неговите продуценти, не са пожелали да се включат във филма.

Хора от най-близкия кръг на певеца обаче присъстват на екрана - братята му, бивш негов асистент, бившата му съпруга, както и негови беквокалистки.

Документалният филм започва с ранното детство на Кели в Чикаго където той е бил свенливо дете с проблеми в четенето, но е демонстрирал талант в пеенето и писането на песни. Във възхода на кариерата си, когато е навършил едва 20 години,

Кели обикалял около местните гимназии

в Чикаго като заговарял момичета след часовете. Канел ги да отидат в студиото му, за да ги чуе как пеят. Същото студио е смятано за неговото любимо място за разврат. Свидетели разкриват, че са виждали именно там Кели да изнасилва млади момичета. Често пъти той блудствал по няколко пъти с тях без съгласието им. Кели понякога ги връзвал, оставял ги да гладуват или им забранявал да общуват с други хора. Снимки от скандалното студио са показани и в документалния филм.

Джованти Кънингам, дългогодишна беквокалистка на Кели, е започнала кариерата си, когато е била тийнейджърка.

Тя си спомня първия път, в който е видяла Кели да извършва сексуално насилие върху една от нейните приятелки в студиото - по време на записите на песента Slow Dance. Зад стъклото вижда Кели с тийнейджърката, а тя е в кучешка поза. Никой от тях не е пълнолетен. Кънингам избухва в сълзи, докато си спомня близкото си приятелство с Алия, изгряващата арендби звезда, която загина в самолетна катастрофа през 2001 г. на 22-годишна възраст. Алия сключва брак с 27-годишния Кели, когато е едва 15-годишна. Според филма адвокат на Кели е фалшифицирал документите с възрастта на певицата, за да могат да се оженят. В интервюто си Кънингам казва, че си спомня как в по-ранен период е видяла Алия и Кели, който е отричал публично, че е нещо друго освен ментор на младата певица, да правят секс.

Болезнените истории на жертвите на Ар Кели демонстрират модели в поведението му. Това, което излиза на преден план в крайна сметка, е класически образ на изнасилвач и хищник.

Друга дама, интервюирана в поредицата, казва, че е

изгубила девствеността си от Кели на 17 години,

след като той за първи път я е напил с алкохол. Лизет Мартинес обяснява, че често я е сплашвал и контролирал. Екипът на Кели я следял и трябвало да спазва определени правила. Почти всички жени от документалната поредица споделят, че е трябвало да наричат изпълнителя "татенце", да искат разрешение да посетят тоалетната, а ако са гладни, е трябвало да питат може ли да се нахранят.

Съпругата на певеца в продължение на около 10 години - Дреа Кели, също не е била изключение от правилото. Тя е срещнала певеца, когато е била на 19 години и е участвала в прослушване за танцьорки в балета му. Скоро след това по нейни думи той я е инструктирал да не говори с никой друг в рамките на турнето. Двамата са се оженили на изненадваща сватбена церемония, уредена изцяло от него, и след няколко години по думите на свидетели той я е държал заключена в техния дом. Във филма тя описва годините на тормоз от своя бивш съпруг и разказва как драматично се е измъкнала от ръцете му, вземайки само трите им деца.

Всички дами, участвали в поредицата, са категорични, че Кели се е превърнал в чудовище, защото е имал подкрепа зад гърба си и се е чувствал безнаказан. По думите им Кели е успявал да извършва сексуално насилие срещу непълнолетни в продължение на десетилетия, защото хората около него са позволявали това да се случва. Те са били там, виждали са непълнолетните момичета и леглата във всяко помещение на студиото.

Те са резервирали хотелски стаи

за срещите му с момичета и са си затваряли очите. Те са помагали в плащането на семейства, за да запазят мълчание. Те са правили всичко по силите си той да не бъде разкрит като престъпник.

Скандалите около Ар Кели започват много преди тази поредица. През май 2002 г. сп. Vibe публикува статия озаглавена "Секс, лъжи и видео", която се упоменава в документалния филм на няколко пъти. В нея Кели беше обвинен, че е снимал сексуални актове между него и момиче на 14 години. Появи се и видео, в което се вижда как предполагаемият Ар Кели уринира върху тийнейджърка, а двамата участват в тройка с неизвестна жена. В крайна сметка той беше оневинен през 2008 г.

Малко след пускането на поредицата

"Да преживееш Ар Кели"

певецът е арестуван. Повдигнати са му 10 обвинения в сексуално насилие, включително над малолетни. Документи показват, че поне три от жертвите са били на възраст между 13 и 16 години по време на нападенията. По-късно певецът е пуснат на свобода, присъдена му е гаранция от 1 млн. долара. Общата сума се получава от 250-те хиляди долара за всяка жена, обвиняваща музиканта в насилие.

Засега звукозаписната компания Ар Си Ей на Ар Кели не е коментирала случая. Много от колегите му вече се надигнаха срещу него и му пожелаха да си получи заслуженото. Легендарният Джон Леджънд подкрепи насилените жени, а певицата Лейди Гага свали от YouTube видеото си, в което пее в дует с Ар Кели. През май платформата за онлайн музика “Спотифай” изтегли от плейлистите си всички парчета на Ар Кели, след призив от движението "Времето изтече".

В последното си интервю гневно и през сълзи американският певец се опита да се защити, като отрече обвиненията в сексуално посегателство.

"Това не съм аз, не съм го направил

Това може да се случи на всеки артист, на всеки известен. Всяка известна личност може да бъде обвинена за много различни неща", коментира Робърт Кели пред водещата Гейл Кинг.

На въпрос дали в къщата си е държал жени против тяхната воля, певецът отговаря, че твърдението е глупаво.

Ако бъде осъден, Кели е заплашен от 3 до 7 години зад решетките за всяко от престъпленията.

Четете още:

Певецът Ар Кели излезе от затвора срещу гаранция от 100 000 долара

Адвокат: Имам видео с Ар Кели как прави секс с малолетна