Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

„Срещите ми с Цветан Василев са свързани с моето участие в изпълнение на договор за анализ, оценка и мониторинг на рискове за неговия бизнес. Бях основен изпълнител на този договор, за който свидетелят Лазов е повече от отлично осведомен. Стойността на този договор не се различава от обичайната на пазара.“ Това заяви бившият премиер Иван Костов в интервю пред сайта Офнюз по повод показанията на свидетеля Бисер Лазов по делото за КТБ.

Плащанията били в рамките на 4-5 месеца и са преведени по банков път. Нито Костов, нито управителят на фирмата, сключила договор – дъщеря му Мина, са получавали лично доходи от Цветан Василев. Бившият министър-председател добави, че именно тези средства са този и последвалите договори позволили да се създаде и развие експертният потенциал на Лабораторията за управление на рискове.

„Надявам се, че съдът ще оцени колко ненадеждна и избирателна е паметта на прокурорския свидетел Лазов. Той си спомня само моето име и не си спомня никой от списъка с действащи политици, който е известен на обществеността. Напомням - по това време вече не заемах никакви политически позиции, така че очевидно не съм злоупотребил с тях“, каза още Костов.