Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Красавицата е била модел, преди да започне да работи по специалността си.
Красавицата е била модел, преди да започне да работи по специалността си.

Готвачът Васил опитал да се самоубие, когато разбрал, че гаджето му е мъртво. Той я ревнувал заради есемес

23-годишният готвач Васил Василев е удушил красивата си приятелка Калина по време или след груба сексуална игра в столичния кв. “Банишора” в сряда. Това е една от работните версии на разследващите, научи “24 часа”. Калина е открита гола на дивана в хола, каза на брифинг прокурор Емилия Русинова, без да посочи подробности.

По интимните части на жертвата имало следи от не толкова популярни практики в леглото, а причината за смъртта е задушаване, категоричен е източник на “24 часа”, присъствал на огледа.

След като разбрал за смъртта на любимата си, Васил

Василев опитал

да среже вените

си, но без успех После се прострелял с въздушен пистолет, но сачмата само го одраскала под адамовата ябълка.

Убийство от ревност заради получен есемес е друга от версиите на МВР и прокуратурата за мистериозния случай. Калина получила съобщение, което той искал да прочете, но тя не му позволила. Заслепен от ревност, Васил я хванал за шията и стискал, докато тя издъхнала. Още не е ясно кога двойката е правила секс - преди или по време на убийството. Експертизи ще покажат това по-късно.

Пред полицията Васил твърдял, че не помни нищо и че много съжалява.

Калина и Васил се запознали преди 3 месеца. Почти веднага заживели заедно в апартамента на момичето в кв. “Банишора”. Преди няколко дни започнали да се карат по-често. Според една от хипотезите причина за скандалите било желанието на Калина да го напусне. Тя е с 2 г. по-голяма от него. 

Васил и Калина във времето, в което са били щастливи заедно.   СНИМКИ: ЛИЧЕН ПРОФИЛ НА КАЛИНА СИМОВА ВЪВ ФЕЙСБУК
Васил и Калина във времето, в което са били щастливи заедно. СНИМКИ: ЛИЧЕН ПРОФИЛ НА КАЛИНА СИМОВА ВЪВ ФЕЙСБУК

Във фаталния 16 януари Калина и Васил били в апартамента. Около 17,30 ч счетоводителката, която е бивш модел, получила есемеса. Сигналът за убийството е подаден от бащата на Васил. Веднага след като разбрал какво се е случило,

Васил изпратил

есемес на баща

си, че се скарал

с приятелката си,

тя паднала и посиняла, а той планира да се самоубие, посочи Хаджиев. Секунди по-късно родителят подал сигнал в полицията. Часът бил 18,02. В 18,43 ч полицаите получили втори сигнал, този път от близка приятелка на Васил. На нея написал, че си е прерязал вените и кръвта му изтича.

Полицаите веднага тръгнали към адреса на двойката. Още на входа на блока срещнали затруднение да влязат, тъй като вратата се отваряла с чип. Затова позвънили на звънец на съседка.

“Казаха ми, че са от Криминална полиция. Обясниха ми, че са истински полицаи, а не телефонни измамници. Дадоха си имената и ми казаха да се обадя на тел. 112, за да може оттам да се свържат със СДВР и да потвърдят, че има сигнал за убийство”, разказа пред “24 часа” съседка. Тя отворила вратата едва след като от столичната полиция направили проверка и я уведомили, че наистина става дума за убийство, а не за измама.

Младежът веднага бил откаран в “Пирогов”. Специалист УНГ го прегледал и изписал, а криминалисти го откарали в полицията.

След като и втори сигнал потвърдил, че става дума за тежко престъпление, полицаи и пожарникари разбиват вратата. 

Наложило се полицаи и пожарникари да разбият вратата на апартамента.  СНИМКИ: ПИЕР ПЕТРОВ
Наложило се полицаи и пожарникари да разбият вратата на апартамента. СНИМКИ: ПИЕР ПЕТРОВ
Тогава откриват мъртвата Калина в хола. Намират Васил гол до кръста в спалнята. В жилището имало

няколко празни

бутилки от

алкохол,

разпилени по

пода

Васил имал 3 наранявания от опита си да се самоубие. “Прострелял се е с въздушен пистолет 2 пъти. Единият е в лявата ръка, в меките тъкани, другият е прострелване в шията. Нараняванията му са повърхностни”, обясни Хаджиев. Самото пневматично оръжие е с кинетична енергия под 24 джаула и не подлежи на уведомителен режим в МВР. С него човек трудно може да нарани някого сериозно.

Освен прострелванията Василев прерязал и китката на лявата си ръка, но отново съвсем леко. “То и за самоубийство трябва мъжество”, коментираха полицаи.

МВР и прокуратурата посочиха, че причината за смъртта на момичето е задушаване. По данни на “24 часа”

по момичето

няма следи

от побой

До последно Васил и Калина са били в добри отношения, ходили са заедно на почивка, карали са сноуборд заедно, показват снимките и постовете им във фейсбук.

Василев е бил напълно контактен, но при разпитите обяснявал, че не помни нищо от убийството. Смята се, че преди смъртта на момичето той, а може би и тя, е пил доста голямо количество алкохол.

От няколко дни мъжът вземал и успокоителни и антидепресанти.

Василев е задържан за 72 часа. Той е обвинен в убийство и може да получи от 10 до 20 г. затвор. Прокуратурата ще му иска постоянен арест.

Малко след като се разбра за убийството, множество хора отправиха закани към Василев в профила му във фейсбук. Повечето настояват за връщане на смъртното наказание. Други питат чувства ли се повече мъж, след като е убил красавицата.

Преди 3 г. Василев пак опитал да се самоубие след раздяла с бившата си приятелка

Васил Василев е опитвал да се самоубие и през 2015 г., съобщи градската прокурорка на София Емилия Русинова. Тя посочи, че и тогава поводът е бил раздяла с момиче. 

Русинова и Хаджиев съобщиха подробности за убийството.
Русинова и Хаджиев съобщиха подробности за убийството.

След като посегнал на живота си, Василев се е срещал с психолог. Нямаме данни обаче дали е пил хапчета, както и никакви документи, защото се е случило, докато е бил в чужбина, каза прокурорката и обясни, че за опита за самоубийство научили от свидетелски показания на близки на момчето.

В последните месеци Васил станал доста по-емоционален, след като негова близка роднина починала. Малко след трагедията се запознал с Калина. Младежът се препитавал като готвач в столичен ресторант.

Бащата на момичето е счетоводител. Преди да поеме по професионалните стъпки на баща си, красавицата е била модел в “Ивет фешън”.

Двамата с Васил имали обща страст - сноуборда. От профилите им във фейсбук не личи да са имали проблеми, дори напротив. Двамата имат множество общи селфита въпреки краткото време, в което са били заедно.

На 5 декември м. г. тя завършва Висшето училище по застраховане и финанси. Васил е с нея, става ясно от профила ѝ във фейсбук. Двамата са заедно и на Коледа, а Калина публикува снимка на трапезата, споделяйки колко е хубаво да си у дома. На 28 декември Калина имала рожден ден. За да го отпразнуват, двамата заминават за Банско, където прекарват няколко дни.