Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кадрите на предполагаемото чудовище от Лох Нес бяха заснети от Чи Кели и разпространени от The Cryptid Factor 
КАДЪР: The Cryptid Factor
Кадрите на предполагаемото чудовище от Лох Нес бяха заснети от Чи Кели и разпространени от The Cryptid Factor КАДЪР: The Cryptid Factor

2 май 1933 г. е рожденият ден на чудовището от Лох Нес, но 61 години по-късно се оказва, че той е фалшив.

Всъщност това е датата, на която се ражда легендата за звяра, тъй като тогава вестник Inverness Courier съобщава, че двойка е видяла „огромно същество да се търкаля и да се гмурка на повърхността".

Естествено сензационната история е подхваната от всички медии във Великобритания, които изпращат кореспонденти на място. Истерията става още по-голяма, когато друга двойка алармира, че е видяла чудовището, но не във водата, а на сушата.

През 60-те години британските университети започват сонарни наблюдения на езерото, но не откриват нищо. Освен една особеност – огромни движещи се подводни обекти. През 1975 г. е проведена експедиция със сонар и подводни фотографи, като резултатът е кадър на нещо, наподобяващо на гигантска перка. 

Кадрите на предполагаемото чудовище от Лох Нес бяха заснети от Чи Кели и разпространени от The Cryptid Factor.
КАДЪР: The Cryptid Factor
Кадрите на предполагаемото чудовище от Лох Нес бяха заснети от Чи Кели и разпространени от The Cryptid Factor. КАДЪР: The Cryptid Factor

През 1994 г. е установено, че първата снимка от 2 май 1934 г. е фалшификат, но това изобщо не спира хилядите поклонници да бдят около езерото, опитвайки се да зърнат чудовището.

Едва наскоро „звярът" бе заснет отново на видео, което отново повдига въпросът дали не става дума за силно подводно течение, формиращо „прочутата" гърбица на чудовището.