Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Томислав Дончев Кадър: бТВ
Томислав Дончев Кадър: бТВ

Имаме амбицията да завършим процедурата докрай и кандидатът за министър-председател да вземе мандата утре от президента, каза Томислав Дончев от ГЕРБ.

Ще разберете кой ще е нашият кандидат за премиер утре, защото всички трябва да научат отговора едновременно, допълни Дончев пред Светослав Иванов в предаването "120 минути" по Би Ти Ви.

Той отказа да уточни и дали самият той ще бъде част от  проектокабинета на първата политическа сила в парламента.

"С чия подкрепа би могъл да мине кабинетът - с подкрепа на всички или никой, защото никаква коалиционна комбинация не е възможна. Ще говорим с всички следващата седмица. Нашите конкретни намерения са ясни."

Така Дончев сам си зададе въпрос и си отговори.

"От ситуацията с Шенген няма да излезем ако сме обидени на Нидерландия и премиера Рюте. Укорът на Рюте за 50 евро такса за преминаване на българската граница се надявам да не е верен. А оградата не може да спре преминаването. Ако искаме да имаме по-силна позиция навън трябва да излъчваме по-адекватни и синхронни сигнали. Българските политици трябва да престанат да си решават вътрешните проблеми чрез европейските институции", коментира Томислав Дончев.

Поемане на оперативния контрол, а не национализация. Това беше краткия коментар на Дончев по отношение на проблема с "Лукойл България". Той уточни, че рафинерията може да работи и с друг вид петрол, не само с руски.