Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Да се кандидатства за ипотечен кредит е важна стъпка. Към нея е добре да се подходи изключително внимателно. Разликата от това да вземете някакъв друг вид заем е доста голяма. Сумата тук обикновено може да стигне до 30 000 лв. Парите, които получавате са доста, а срокът за тяхното връщане също не е малък. 

Преди да се решите на подобна стъпка, е добре да обмислите дали имате реална възможност да покривате вноските. Лесно ще изчислите сумата, която бихте дължали, ако използвате удобния кредитен калкулатор за ипотечен кредит. И ако банките отпускат жилищен заем, само ако купувате имот, то при небанковите финансови компании това не е така. Каква е спецификата и защо е по-изгодно?

Кредитен калкулатор ипотечен кредит
Кредитен калкулатор ипотечен кредит

Какви са предимствата на ипотечния кредит?

Ако решите да вземете подобен заем от банка, изискванията им  са много - трудов договор, доходи, вид на имота и други. Ипотечният кредит от небанкова институция се обезпечава с недвижим имот, който вече притежавате. Бихте могли да го използвате, за да купите друго жилище, но също така и да направите по-голям ремонт или да инвестирате сумата в нещо. Може да купите оборудване за бизнеса си или друго. Този вид заем е изгоден, тъй като условията са ясни и лесно ще подготвите необходимите документи. 

Някои от предимствата на ипотечния кредит са:

  • кандидатствате лесно по интернет – без да напускате дома си, попълвате онлайн формуляра, след което служител ще се свърже с вас, за да уточните подробностите;

  • изчислявате вноската си сами – с помощта на онлайн калкулатор може да видите каква ще бъде вноската ви през целия период на изплащане;

  • лихвата е фиксирана – за целия период за разлика от тази, която ви предлагат банките;

  • може да направи рефинансиране – ако прецените, през цялото време бихте могли да договорите по-дълъг период за връщане на заема.

Изберете ипотечен кредит, ако се нуждаете от средства и сте преценили, че имате възможност да покривате вноските и лихвата.

Какви са условията за кандидатстване?

Ще ви бъде отпуснат заем, ако сте навършили 18 години, български гражданин сте и разполагате с недвижим имот, който да заложите. Небанковите финансови институции не изискват минимален доход, за да получите парите. Необходимо е само да представите документ за собственост върху заложения имот или трето лице да стане гарант от ваше име. Служителите ще направят оглед на имота преди да финализирате договора. Насочете се към вноска, която е подходяща за вашите финансови приходи.