Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Рут Колева позира върху символичната костница само по боди и прозначни мрежещи чорапогащник и блуза.
СНИМКИ: СПИСАНИЕ ELLE
Рут Колева позира върху символичната костница само по боди и прозначни мрежещи чорапогащник и блуза. СНИМКИ: СПИСАНИЕ ELLE

Провокативната фотосесия бе забелязана от историк, кметица и прокуратурата, след като певицата постна 3 снимки

Тя казва, че от ELLE избрали мястото, а Митко Друмев, изпълнителният директор на списанието, все още не е наясно с казуса

Рут Колева, която на 28 септември пусна 3 разкрепостени снимки за българското издание на списание ELLE в мемориала за Априлското въстание в Перущица, вероятно днес тежко съжалява за този пиар.

Певицата е повече от провокативна, облечена само в боди и с прозрачно мрежест чорапогащник и блуза. Застанала е върху костницата на 3 поколения, построена, където са убити при Априлското въстание трима парламентьори от Перущица. На единия кадър Рут е клекнала с слънчеви очила. Визията ѝ се допълва от червено червило и вързана коса.

За третия кадър гола до кръста, в гръб и обута в латексов панталон, Колева позира пред обектива на Никола Борисов. Тя се е подпряла на костницата. Ясно се вижда татуировка на гърба - флорални мотиви.

Ако всичко беше останало във фейсбука на певицата, тя щеше да се гневи само от 78-те коментара с ядосано човече. Един от тях, с име Евгени Петров, емоционално съветва: Дам, трябва да си някаква много тъпа, селска шлюха, за да положиш задника си на паметника на априлци. И не, това не е маркетинг, а престъпление срещу здравия смисъл.

Обичайно критичният историк Кристиян Шкварек забелязва снимките и историята гръмва. Днес и той съжалява, защото искал само да обясни на Рут, че това не е красиво, без прокуратурата да се намесва в тази история (виж карето).

А обвинението е било сезирано от гневни жители на Перущица. Към мемориала има свободен достъп, обясни възмутена кметицата Мария Вълканова. (виж карето).

Няма да коментирам, потърсете списанието. Фотосесията е тяхна, обясни пред “24 часа” Рут.

Митко Друмев, изпълнителен директор на българския вариант на ELLЕ не е запознат с казуса и идеята на екипа, избрал мястото за снимки.

Мемориалът в Перущица е построен за 100-годишнината от Априлското въстание. Има каменна пирамида, на която е вградена плоча с имената на тримата парламентьори - Рангел Арчиев, Мито Попов и Стамен Кърмов.

Открит е през 1976 г. и се състои от 3 скулптурни групи с дължина над 60 метра. Те са подредени в хронологичен ред спрямо поколението, което изобразяват. Височината достига 23 метра. Вътре има празен мраморен гроб - символична костница на загинали през войните. Огромният бронзов венец, покриващ костницата, е откраднат, а след 1989 г. е демонтирана петолъчката от върха на монумента.

Кметицата на Перущица

Мария Вълканова: Поведението

ѝ е обида за нацията

Гола до кръста, певицата се е подпряла на символичната костница. СНИМКА: СПИСАНИЕ ELLE
Гола до кръста, певицата се е подпряла на символичната костница. СНИМКА: СПИСАНИЕ ELLE

Поведението на Рут Колева е обида не само към жителите на Перущица, но и към цялата нация. То е абсурдно и крайно неприемливо. Подадохме сигнал до районната прокуратура в Пловдив.

Kристиян Шкварек, който пръв сигнализира: Манджата се пресоли - исках само да обясня, че не е редно

Кметицата на Перущица Мария Вълканова
Кметицата на Перущица Мария Вълканова

Получи се пресоляване на манджата! Идеята ми беше да обясня защо това не е редно, но не и да се стига до скандал, камо ли да се намесва прокуратурата. Но очевидно това толкова много е засегнало хората, че се е стигнало дотам. Той научил за снимките от хора от Перущица. “Написах публикацията не като донос, а като обръщение към самата Рут Колева, в която се опитах да обясня с човешки думи и с исторически препратки защо не е редно. С идеята тя, а и други изпълнители, както и самото списание да го имат предвид. Вероятно от списанието да са посочили мястото за снимки и Колева не носи пряка вина.

Първата българка, подписала
с Warner Musiс

През октомври 2022 г. Рут Колева бе първият български артист, подписал договор с третата по големина в света звукозаписна компания - Warner Musiс.

Кариерата ѝ започва преди 13 години, когато тя се явява в третия сезон на форматя Music Idol, но не стига до финал. Малко след това издаде първата си песен - “Близо”, а следващата - 2010 г., записа Scream my name с френския продуцент и DJ Йоан Симон под псевдонима Найри (Nyree). Парчето беше в класацията World Chart Express на MTV и се задържа там 9 седмици. Преди 11 години певицата издаде първи албум.

Рут бе избрана за “Певица на годината” през 2012 г. на Годишните музикални награди на БГ радио, а през 2015 г. е обявена за “най-влиятелната българска певица в социалните мрежи”. След 2 години за първи път в Япония излезе 5-ият студиен албум – Confidence. През 2018 г. Колева & The Fingertones направиха европейско турне в над 15 града. Колева е и първият български R&B/соул изпълнител с турне в Китай.

През септември 2018 г. бе включена в класацията “30 под 30” на списание Forbes за най-успешните българи под 30-годишна възраст. Има издадени 6 албума.

Kристиян Шкварек
Kристиян Шкварек