Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Здравко Димитров гласува на балотажа в СУ "Св. св. Кирил и Методий".
Здравко Димитров гласува на балотажа в СУ "Св. св. Кирил и Методий".

- Вече има забавяне на важни проекти за Пловдив, отбеляза кметът

- Зико молил Виолета Комитова за отсрочка по плащане на голяма глоба

Не би трябвало да има проблем за Пловдив при новата власт. Все пак и тук живеят хора, които не могат да бъдат делени на наши и ваши.

Така кметът Здравко Димитров коментира има ли опасност вторият град да бъде поставен в изолация, след като се управлява от ГЕРБ.

"Да, историята помни подобни случаи, каквито имаше при Славчо Атанасов. Но тогава вината не беше на държавната власт. Не може да забиваш на копия документи и да воюваш", коментира още Зико.

Той обясни, че след балотажа се е чул с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. "Казахме си, че ще бъдем опозиция като през 2013 г. Ще сме градивни, ще внасяме разумни предложения. Аз съм редови член на ГЕРБ", побърза да уточни Димитров.

Той обаче отбеляза, че вече се забелязвало забавяне на важни проекти за Пловдив. "Снощи в 20 часа разговарях с регионалния министър Виолета Комитова. Помолих я да ни даде отсрочка за плащане на глоба по един проект, за който община Пловдив е санкционирана. Поисках да платим сумата, която е под 1 млн. лева, след Нова година. Ако не ни влезе в положение, ще търсим средства да я внесем", обясни кметът.

По думите му парите все повече не достигат. Увеличените цени на хранителните продукти се отразяват върху доставките за детските градини. Фирмите, които са спечелили конкурсите, искали да се отказват. "Най-лошото е, че в някои договори такава клауза не е предвидена. Но ще направим всичко възможно градините и домовете за възрастни да не останат без храна", увери Димитров.