Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Той на няколко пъти намушкал Емо Фешъна в краката, но накрая бил заклан

Кървавата свада в Лондон между добре познатите на хасковската полиция Емил Христов и Димитър Петров, започнала като спор за амфетамини и пари, завърши пагубно за 29-годишния мъж, по-известен като Митьо Жабата. 10 години по-големият Емо Фешъна, както го наричат в родния му град, заклал своя съгражданин, а след това се предал в полицейското управление на Североизточен Лондон.

На 20 август, минути преди 15 часа е получен сигнал за агонизиращ мъж на улица "Шерард Роуд", в квартал "Манор Парк". Когато органите на реда пристигнали на мястото, Димитър все още имал жизнени показатели, но въпреки оказаната първа помощ и усилията на полицаите, хасковлията издъхнал секунди преди пристигането на медицинските екипи.

Малко по-късно извършителят Емил Христов

сам отишъл в местното управление,

където разказал за зверското си деяние.

ИЗВЪРШИТЕЛ:Убиецът Емил Христов сам отишъл в местното управление и разказал за зверското си деяние
ИЗВЪРШИТЕЛ:Убиецът Емил Христов сам отишъл в местното управление и разказал за зверското си деяние
Преди да бъде задържан обаче, е откаран в болница, за да му бъде оказана първа помощ, тъй като имал дълбоки прободни рани по краката. Това свидетелства, че убитият не е нападнат ненадейно и не е бил безучастна страна в боя. Фешъна е задържан още същия ден, а на 22-ри е изправен пред съда и срещу него е повдигнато обвинение за причиняване на смърт.

Лондоските ченгета веднага се свързали с колегите си от Хасково, за да потърсят

съдействие при издирването

на роднините на Димитър. Така, заедно с идентифицирането, станало ясно, че и двамата имат нечисто минало в България. Имената им са свързани с редица регистрации и преписки за побоища, кражби и притежание на наркотични вещества.

Според запознати това е и поводът за заминавато на Емил във Великобритания. Негови съседи от блока, в който живеел с майка си Емилия и брат си Светлан, твърдят, че Фешъна не водил мирен живот. С него постоянно опитвали да се свържат хора, на които е солиден длъжник. Други посетители в жилището били представители на съдебните власти, които неведнъж носили призовки за Христов, но той умело ги избягвал. Дори облеклото му подсказвало, че живее в сянка. Запазена марка за неговия дрескод, дори и през лятото, били суичърите с вдигнати качулки, от които трудно се виждало лицето му.

Комшиите на убиеца споделят, че влязъл в престъпното си амплоа преди години. До този момент бил примерен, винаги се държал учтиво с околните и се отзовавал на всяка молба за помощ. По неизвестни за никого причини определението за Емил като "добро момче" рязко се префасонирало, също като самия него, в "комарджия и наркоман". Интересен е и фактът, че през 2008 г. в Търговския регистър се появява името му като едноличен собственик на хасковска фирма за продажба на текстил, а през 2015 г. на такава за търговия с промишлени стоки, регистрирана в Асеновград.

Христов има 10-годишен син от бившата си съпруга, а от две години живеел на Острова с друга жена. Брат му също емигрирал там, но за разлика от него има постоянна работа като касиер в хипермаркет и славата му е на дисциплиниран и кротък мъж.

Към момента следствените действия продължават и не е ясно кога ще бъде възможно тялото на убития Димитър

да се транспортира в България

На 9 ноември предстои изслушване на задържания за жестокото деяние, а на 12 февруари 2018 г. ще бъде гледано и самото дело.