Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Динко Вълев пред сградата на бургаската полиция
Динко Вълев пред сградата на бургаската полиция

Прокурор влезе днес в болницата при ловеца на бежанци, за да му предяви обвинението

Бургаският апелативен съд отмени определение на Ямболския окръжен съд и постанови мярка за неотклонение „парична гаранция" в размер на по 10 000 лв. спрямо  Григор  Г. и Стойко К. Двамата са обвинени в участие в организирана престъпна група, ръководена от Господин Вълев, по-известен като Динко от Ямбол.

По данни на разследването групата е действала от октомври 2021г. до 16.04.2024г.,била  е  създадена с користна цел и с цел участниците да вършат съгласувано в страната престъпления по чл.213а и чл.214 НК - изнудвания.

Според Апелативния съд има данни за противоправно поведение от страна на двамата обвиняеми, но наличните по досъдебното производство доказателства не са достатъчни за да обосноват, задържане под стража. Липсват доказателства и за реално поведение, насочено към укриване или извършване на друго престъпление.

В същото време днес е било предявено обвинението на Динко Вълев. Това е станало с посещение на прокурор в една от бургаските болници, където ловецът на бежанци се лекува вече близо седмица, съобщиха източници на "24 часа".

От Апелативния съд пък уточняват, че целта на мерките за неотклонение, дефинирана в чл.57 от НПК – да се попречи на обвиняем да се укрие, да извърши престъпление или да осуети привеждане на влязла в сила присъда, може да бъде постигната в достатъчна степен и с по-лека мярка за неотклонение за всеки от тях.

Апелативният съд е констатирал, че адекватна на повдигнатите обвинения, събраните доказателства и самите обвиняеми, се явява мярката за неотклонение „парична гаранция" за всеки от тях.

Тъй като по делото са приложени материали, събрани със специални разузнавателни средства, съдебното заседание са проведе при закрити врата.