Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Рангел Бизюрев в съда в Пловдив
Рангел Бизюрев в съда в Пловдив
  • 30-годишният мъж признал, че е нанесъл 4 удара на момчето, но в тялото, а не в лицето
  • Съдия Екатерина Роглекова остави Бизюрев за постоянно в ареста

Обидни реплики по адрес на Рангел Бизюрев станали причина за смъртта на Димитър Малинов от Цалапица. Това разказал на разпитите днес самият Бизюрев по думите на адвоката му Димитър Колев.

Рангел получил информация, че е бил обиждан от 24-годишния Малинов ден преди смъртоносния побой над младежа. Затова той поискал да се видят, двамата се скарали и се стигнало до удари.

Според адвокат Димитър Колев клиентът му признал, че е нанесъл 4 удара на Митко, но в тялото, а не в лицето, както твърди свидетелят Борислав Динков.

"Разследването не е приключило, но факт е, че трето лице не е установено на място. Думата на Рангел срещу думата на Борислав", заяви адвокатът на Рангел по време на делото за определяне на мярка за неотклонение на мъжа. Той се съгласи, че са налице много доказателства за извършено престъпление. Според Колев обаче става въпрос за причиняване на смърт по непредпазливост. Също така беше категоричен, че в разпита си Бизюрев отрича близнакът Динков да е нанасял удари на Митко. Защитникът поиска от съда да пусне клиента му под домашен арест.

Съдия Екатерина Роглекова остави Рангел Бизюрев за постоянно в ареста.
Съдия Екатерина Роглекова остави Рангел Бизюрев за постоянно в ареста.

"Не мога да кажа. Вие преценете", единствено заяви Рангел Бизюрев в последната си дума. Наблюдаващата прокурорка Бойка Лулчева настоя за най-тежката мярка "задържане под стража". Тя посочи, че по делото са събрани много доказателства за вината на Рангел. Също така, ако бъде пуснат, има реална опасност да се укрие отново или да извърши ново престъпление.

След като изслуша страните, съдия Екатерина Роглекова прие, че единствената адекватна мярка за неотклонение е "задържане под стража" и остави Рангел зад решетките.

Близките на Митко отказват да повярват на версията на Бизюрев. "Инцидент е да те блъсне кола, това не е. Митко сам ли се закопа, как решиха да го заравят, без да му окажат бърза помощ", извика през сълзи майката на загиналия Атанаска Бакалова пред залата. А чичо му попита как са паднали липсващите зъби на младежа.