Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

"Ефбет" - афера за сериал, подценена от служби, прокурори и продуценти

Тези дни следя с огромен интерес историята как собствениците на “Ефбет” разпродавали панически имотите си в София на безценица. Като криминален репортер надушвам кървене и драматична развръзка в тази история с потенциал за сериал, която изглежда необяснимо подценена от медиите, от службите, от прокуратурата и от големите продуцентски къщи.

В серия от разследвания, публикувани единствено в няколко сайта, се твърди, че компанията, която от години организира спортни залози, е разследвана за различни престъпления и нарушения на законите в Италия, Малта, България, Гърция и Великобритания. Че били замесени в укриване на данъци, в пране на пари, в множество нарушения на правилата за организиране на хазартна дейност. Служителите им шпионирали клиентите, укривали всекидневно колосални суми и изплащали залози неотчетно и в брой в нарушение на Закона за хазарта и Закона за ограничаване на плащанията в брой. И всичко това от дълги години.

Измамените от компанията клиенти били стотици хиляди, а публикации дори свързват собствениците на “Ефбет” с няколко тежки криминални престъпления – взрив и убийство в София.

Всичко това обаче напълно неофициално. И в същото време няма никаква реакция нито от страна на службите, нито от прокуратурата. Все едно сме се върнали в 1993 година, когато това беше трендът – всеки нарушава закона, а държавата е в кома.

Напоследък е модерно който в държавата има някакъв проблем, да опъне палатки в центъра на града и да се отбие при премиера Бойко Борисов. Последни бяха медицинските сестри. Може би и жертвите на “Ефбет” трябва да го направят.

Тишината около тази грандиозна афера ни връща в мутренския лайфстайл и лъха на тежка корупция и обвързаност.