Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бойко Борисов
КАДЪР: Facebook/Бойко Борисов
Бойко Борисов КАДЪР: Facebook/Бойко Борисов

"ГЕРБ в момента расте като външния дълг". С това се пошегува лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на предизборна среща със симпатизанти от 23-и МИР в София в район "Младост". На нея Борисов представи кандидатската листа в района заедно с водача - общинският съветник Георги Георгиев, и лично приветства няколко нови членове на структурата на партията в района.

"Ще споделя нещо много лично. Рядко вдигам на непознат номер. В среща ли бях, в какво ли бях... но видях, че светва телефона и вдигнах. От другата страна беше кметицата на "Младост" от затвора в Сливен. От всичките само явно аз съм ѝ вдигнал. Защото е майка, има дете. Няма повече да разказвам. Да видите какви хора са", каза Борисов. Става въпрос за бившата кметица на района Десислава Иванчева, но той не я спомена по име. Тя бе арестувана през 2018 г. след сигнал за корупция от бизнесмена Александър Ваклин, който твърди, че тя му поискала подкуп от 250 000 евро срещу разрешително за строеж.

И на лидера на ГЕРБ не е убягнало, че знакови лица на ПП-ДБ няма да са водачи, включително съпредседателят на ДБ ген. Атанас Атанасов. "По-скоро гледах за друго. Видях, че и Бойко Рашков не е водач. Значи те самите знаят какво се е случило. Но при преговорите за правителство няколко дни спорът беше за Тагарев. Г-н Петков лично казваше "Това е нашето знаме, не можем да отстъпим". Добре, отстъпих им. И сега тяхното знаме го няма в листите. Виждам още доста имена, които ги няма, което означава, че хората почват да проглеждат, че сериозните системни партии, които имат програми и кой да носи отговорност, могат и трябва да управляват", коментира Борисов.

В листите липсват още бившият лидер на "Зелено движение" Владислав Панев и топ икономистът на ПП-ДБ Георги Ганев.

Трябва така да се представим на изборите, че да не трябва да има други избори, хората само това искат, каза той.

Борисов поръча на кандидатите и водачите на листи да обясняват на всеки в София какво е направено от партията, за да може хората да правят разлика. "Вече четвърта година, откакто ни няма в управлението, всичко расте – корупцията, инфлацията, само след дерогацията бензинът е на същите цени", каза той.

Борисов се изказа и по наболялата за софиянци през последните дни тема за промяната на организацията на движението по бул. "Витоша": "Сега задръстиха "Витошка" и я направиха на нищо".

Среща с членове и симпатизанти на ГЕРБ от 23 МИР - София

Posted by Бойко Борисов on Wednesday 8 May 2024