Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Премиерът Димитър Главчев и министрите на днешното заседание на правителството. СНИМКА: ЮЛИЯН САВЧЕВ
Премиерът Димитър Главчев и министрите на днешното заседание на правителството. СНИМКА: ЮЛИЯН САВЧЕВ

За първи път досега ще бъде извършена физическа инвентаризация на "Лукойл".

Това каза служебният премиер Димитър Главчев в началото на днешното правителствено заседание. Решението за това е взето във вторник.

"Вчера имахме специално съвещание с вицепремиера Людмила Петкова, вътрешният министър Калин Стоянов, представители на министерствата на икономиката и енергетиката, относно "Лукойл", тъй като се появиха спекулации в медиите, че той е изгубил желание да преговаря, и реших да проверя дали това е така", каза Главчев.

"Бяхме уведомени от НАП и Агенция "Митници", че ако февруари приходите от мита и ДДС от тях са били 90 млн. лв. през февруари, то през март са били 40 млн. лв., а през април - 228 млн. лв. На това съвещание решихме Агенция "Митници" и НАП да извършат физическа инвентаризация на наличностите в "Лукойл". Те ми казаха, че към момента нямат спомен такова нещо да е правено", допълни той.

Във вторник премиерът поиска и ДАНС и прокуратурата да проверят случая с частната болница "Мама и Аз". "Имаше неясноти, беше интерпретирано, че даваме нашето собствено решение на ДАНС, но не, даваме за проверка административната процедура по издаването на решението", каза премиерът. Той обясни, че притесненията, които има правителството около строежа са изложени в доклада на Министерството на здравеопазването, който е публичен.

Автор: Румина Димитрова

Заседание на Министерския съвет

Заседание на Министерския съвет

Публикувахте от Новините на NOVA в Сряда, 8 май 2024 г.