Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Джо Байдън Кадър: Екс/ @POTUS
Джо Байдън Кадър: Екс/ @POTUS

Президентът на САЩ Джо Байдън обяви атаката на Иран срещу Израел за неуспешна и оцени ситуацията като победа за еврейската държава. Нападението на Иран показва, че Израел е подготвен по-добре за военни действия, предаде Си Ен Ен, позовавайки се на свои източници.

В разговор с израелския премиер Бенямин Нетаняху Байдън е казал, че еврейската държава може да смята днешния ден за победа, тъй като иранската атака е била неуспешна. Байдън добави, че действията на Израел демонстрират неговите превъзходни военни способности.

Вълната от ирански атаки срещу Израел, продължила около пет час, започна да се успокоява. 

Американските сили в региона са предоставили отбранителна подкрепа на Израел и са прехванали няколко дрона. Вашингтон продължава да следи отблизо ситуацията в светлината на потенциална нова активност от Иран.

Иран е изстрелял 185 дрона и 36 крилати ракети към Израел в отговор на израелския военен обстрел на иранското консулство в Дамаск, предаде New York Times, позовавайки се на израелски официални лица.

Според тях повечето от изстрелванията са извършени от Иран, въпреки че малък брой дронове са изстреляни от Ирак и Йемен. Иран също така е изстрелял 110 ракети земя-земя.

Страните от Групата на седемте планират да обсъдят следващите стъпки в неделя след нападението на Иран срещу Израел, съобщи Bloomberg. Те ще проведат видео разговор, за да обсъдят и координират следващите стъпки след иранската атака.