Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Най-малко четирима души са били убити при израелска въздушна атака в Южен Ливан
Снимка: Архив
Най-малко четирима души са били убити при израелска въздушна атака в Южен Ливан Снимка: Архив

„Не сме мигнали тази нощ. Друг път нападението е било неочаквано, а сега часове чакахме ракетите да стигнат до Израел. Над широк Тел Авив нямаше нападение. За пръв път наблюдавахме нападение над Йерусалим и над Ал Акса – свещеното място за мюсюлманите. Стреляха и над пустинята Негев". Това заяви българката, която живее в Израел Рина Бакалов пред NOVA.

"Нито една ракета нямаше точно попадение. Едно дете е пострадало, веднага е закарано в болница", допълни Бакалов.

Тя каза, че училищата няма да отворят, но градският транспорт и всичко останало продължава да работи. Очаква се и летището да бъде отворено за полети вечерта.

Според Роден Декало в техния район са чували само звука на самолетите, но не са имали сирени. „Сега е седмица преди нашите празници. Имаше планирани екскурзии за децата, но се отмениха. Децата са вкъщи, но всичко е отворено, ходим на работа", допълни Декало.

Израелските сили за сигурност отмениха тревогата рано тази сутрин, след като снощи Иран предприе голямо нападение с дронове и ракети, предаде ДПА.

Говорителят на армията Даниел Хагари заяви, че Техеран е използвал около 200 дрона и ракети по време на безпрецедентната си директна атака срещу Израел през нощта, но повечето от тях са били поразени, преди да достигнат целите си.