Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Рая Назарян
Рая Назарян

Според нея докато се проведе разследването, Живко Коцев трябва да се оттегли от поста

Кабинетът е избран и предложен от Димитър Главчев, ние не сме предлагали номинации, каза Рая Назарян от ГЕРБ по bTV -  повечето от номинациите за министри не ги познавам. По повод номинацията на Мария Павлова за правосъден министър тя каза: "Г-жа Мария Павлова е известен експерт, тя е участвала в служебни кабинети, в един от тях е била служебен министър, в другите зам.-служебен министър, избрана е за пръв път за служебен министър от проф.Огнян Герджиков, изключително авторитетна личност".

Г-н Главчев не е член на ГЕРБ, не можем да му влияем, обясни Рая Назарян.

"Главният секретар на МВР много добре знае процедурите, които трябва да извърши, ако е застрашен по някакъв начин, а не да използва трибуната на Министерски съвет, за да отправя половинчати обвинения", заяви тя по повод на Живко Коцев.

"Той първо изчезва, г-н Денков казва, че трябва да се търси от ДАНС с писмо, при положение, че в ДАНС имат зам.-председател - Петър Петров от ПП, после изведнъж се появява на брифинг в МС, и се правят нелогични твърдения и внушения".

Според Назарян, докато се проведе разследването около шефката на митниците и се установи обективната истина, е редно Живко Коцев да се оттегли от поста.

Калин Стоянов е назначен за директор на ГДБОП от Бойко Рашков, до момента показва че спазва закона и не се поддава на натиск. Кирил Петков лично му е провел интервю за поста, изтъкна Рая Назарян.

На въпрос за твърдениията на Петков, че ГЕРБ са в неявна коалиция с ДПС, Рая Назарян каза: "Кирил Петков трябва да си припомни колко законопроекта и проекти за решения е внесъл заедно с г-н Пеевски, през тези 9 месеца чий кабинет посещаваше най-често и с кого общуваше най-често, кой му пишеше дори текстове по споразумението, преди да отправя към друг критики".

На въпрос дали сред изборите ГЕРБ биха седнали отново на масата за преговори с ПП-ДБ, Рая Назарян каза: "Врати не сме затваряли, зависи какви ще са резултатите от изборите, оттам нататък сме длъжни да търсим консенсус". Тя има опасения, че кампанията ще бъде изключително грозна.