Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Учени след прецизен 3D-модел на Торинската плащаница: Исус е бил човек с необикновена красота. Имал е 370 рани по тялото

Имал е величествен и царствен израз, разкрива професорът, направил изображението

Професорът изброил 370 рани по тялото на Спасителя

Благодарение на Торинската плащеница италиански професор създаде 3D модел как е изглеждал Исус Христос.

"Това е точно изображение на Спасителя", бе категоричен проф. Джулио Фанти, който преподава механика в Университета в Падуа.

Експертът изучава плащеницата вече няколко години.

"Според изследванията ни Исус е бил човек с необикновена красота, бил е около 1,78 см висок, с дълга чуплива коса, с царствен, величествен израз", смята Фанти.

Професорът изброил 370 рани по изображението на Спасителя в Торинската плащаница.

В момента на смъртта си Той се е отпуснал рязко надясно, защото дясното му рамо е било много сериозно увредено, при това на ниво нерви, смята преподавателят.

Самата плащаница, по която е правено изображението, е доста спорна. Макар че Католическата църква и много християни приемат, че именно с нея е бил загърнат Спасителя след свалянето от кръста.

Стотици години тя е съхранявана от династията на Савоите - историческите свидетелства сочат 1435 г. Преди това за нея се твърди, че е била укривана на различни места, докато не попада в кралската фамилия.

През 1983 г. като изпълнител на завещанието на италианския крал Умберто цар Симеон II дарява Торинската плащаница на Ватикана.

Оттогава й се правят различни анализи и едни потвърждават автентичността й, а други я оспорват.

Затова всеки християнин сам решава - дали новата възстановка съвпада с неговата представа за Исус Христос, или не.

Коментара ()

Вашият коментар