Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Окръжен съд – Монтана постанови най-тежката мярка за неотклонение - „Задържане под стража“, на М. Д. Г. от Добрич – обвиняем за това, че като водач на товарен автомобил и влекач е предизвикал пътнотранспортно произшествие, при което са загинали 4 лица, за което „24 Часа“ вече писа.

Водачът е задържан за 72 часа и срещу него е повдигнато обвинение за нарушение на закона за движение по пътищата при управление на МПС с причиняване на смърт по непредпазливост на повече от едно лице. За осигуряване целите на образуваното досъдебно производство и установяване в пълна степен на обективната истина по случая в ОС – Монтана е постъпило искане от Окръжна прокуратура – Монтана за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на М. Д. Г.

Обвиняемият изказа пред съда съжаление за произшествието и със защитата му поискаха по-лека мярка за неотклонение – „Парична гаранция“, за да може М. Д. Г. да се грижи за малолетното си дете и майка си.

След като се запозна със събраните до този момент доказателства, от които може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил тежкото престъпление , за което е обвинен, и за което законът предвижда „Лишаване от свобода“ от 5 до 20 години,съдът прие, че е налице опасност М. Д. Г. да се укрие и взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Определението може да се обжалва в 3 дневен срок пред Апелативeн съд – София.