Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Цял рояк синове и дъщери се впускат в битка за богатството му от имоти, коли, бижута и авторски права

19-годишният Сантяго Лара иска ексхумация на тялото на легендата за ДНК тест

Диего Марадона си отиде “беден” - само със 75 хил. британски лири в банката. И то при положение че общите приходи от кариерата на Марадона достигат до около 500 милиона долара.

“Не му остана почти нищо в сметката, умря беден.” Това казва аржентинският журналист Луис Вентура, който винаги е бил близък с футболната легенда. Той обясни, че богатството на Десетката е било пропиляно заради широките му пръсти и това, че много лесно се е вземало от него.

“Трябваше само да го попитат и той даваше”.

Същото се потвърждава и от адвоката Анджело Пизани, който помогна на Марадона да се бори с дългогодишни обвинения за укриване на данъци в Италия.

“Той живееше извън възможностите си и беше много щедър - коментира Пизани. - Ако искате да знаете къде са отишли парите му, говорете с хората, които бяха около него и го използваха. Той никога не е имал повече от 100 евро в джоба си.”

Да, но спокойно може да бъде наречен беднякът милионер. Легендата без пари в брой всъщност оставя огромно богатство след себе си, защото стойността на активите му се оценява между 75 и 90 милиона долара.

Това включва бижута, земя, престижни имоти, сред които цяла сграда и няколко апартамента в центъра на Буенос Айрес, шест луксозни автомобила, включително BMW i8, Audi и Rolls-Royce, инвестиции в Куба и Италия, приходи и от правата върху името му, предоставено на няколко китайски футболни школи, и договори за авторски права, които остават в сила дори след смъртта му.

Собствеността му се простира дори до Беларус, където за кратко през 2018 г. беше почетен президент на “Динамо” (Брест). Там получи диамантен пръстен за 300 000 евро, който можеше да се види на ръката му по време на домакинските мачове на “Химнасия” (Ла Плата), където в последните месеци Марадона беше треньор. В Беларус остана и огромният джип Overcomer Hunta.

И естествено, всичко това обяснява задаващата се яростна битка за наследството на Дон Диего. Без писмено завещание неговите деца имат право на 2/3 от всичко.

Сега цял рояк дъщери и синове на легендата ще спорят за парите му.

“Без съмнение това ще бъде следващият голям сапунен сериал около фигурата на Марадона, който се приближава”, казва пред в. “Кларин” журналистът Хулио Чиапета.

Марадона има две дъщери - Далма и Джанина, от 25-годишния брак с детската си любов Клаудия Вияфане. Баща е на 34-годишния Диего Марадона-младши от извънбрачната си връзка с неаполитанката Кристина Синагра. Аржентинецът бе принуден да го признае за син след дълги съдебни битки. Той е и най-голямото му дете от времето, когато играеше в Неапол.

По същия начин и 23-годишната Жана печели дело срещу своя родител, принуден в крайна сметка да се признае за такъв.

Марадона има още един син - Диего Фернандо, който е плод на любовта му с Вероника Охеда.

Какво да прави, и през кубинския си период никак не е стоял мирен, заради което му се налага да признае, че е баща на три деца от две различни майки - Хоана, Лу и Хавелито. Адвокатът на Марадона обясни, че те са се представили на Десетката по време на погребението на Фидел Кастро.

Сега на ринга за парите му излиза и нов претендент - 19-годишният Сантяго Лара. По-малко от 24 часа след погребението на Марадона бе поискано ексхумиране на тялото му от адвоката на момчето Хосе Нунес, внесъл молбата си в съда в Ла Плата, за да може клиентът му да докаже, че легендата е негов баща.

Тази битка е започната още през 2014 г., но със сериозен отпор от адвокатите на Марадона.

Сантяго е син на сервитьорката Наталия Гарат, която е имала 7-годишна връзка с Дон Диего. Тя е починала едва на 23 години от рак на белите дробове. Нейният приятел Марсело Лара отглежда детето като свое, но му признава, че не е негов баща. Сега момчето настоява, че във вените му тече кръвта на Марадона.

В момента и 24-годишната брюнетка Мегали Гил също води дела, за да докаже, че и тя е дете на славния мачо.

С пълни шепи черпи от живота Марадона, но и винаги си е плащал щедро за грешките.

Неговата първа любов Клаудия, с която се запознава още 16-годишен, години наред преглъща и прощава многобройните му афери.

Дон Диего се наслаждава на компанията и ласките на аржентинската кинозвезда Адриана Бродски, италианските киноактриси Лоредана Берте и Хизер Паризи, Мис Фантастична гръд и още, и още... Футболистът се жени за Клаудия чак след раждането на двете им дъщери, като се охарчва с 2 милиона долара за дълго чаканата от своята избраница сватба. На въпроса дали някога е изневерявал на съпругата си, той веднъж отсича: “Никога. Но ако това се случи, аз за нищо на света не бих си признал”.

С бившата си жена Клаудия и дъщеря им Джанина
С бившата си жена Клаудия и дъщеря им Джанина

През 1987 година обаче неаполитанката Кристиана Синагра заявява, че е родила син от Марадона - Диего Синагра. Аржентинецът отказва да направи тест за бащинство. И дори след като съдът постановява, че детето може да носи фамилията на бащата и той трябва да плаща издръжка, футболистът упорства и така натрупва дългове към майката.

Историята се повтаря и през 1996 г., когато 20-годишната Валерия Сабалаин казва, че баща на нейната дъщеря Жана е Марадона.

Всеки път, когато стъпи накриво, любимият на Клаудия се кълне, че ще се промени, че ще изостави разгулния си живот и ще започне да се грижи повече за двете си дъщери. Това са много пъти... Много празни обещания. Да, опитва се да изпълни своята клетва, но не може да устои дълго на пиенето, кокаина и чуждите женски прелести.

Това изтощава до краен предел Клаудия и на 7 март 2003 г. тя подава молба за развод. На следващата година, когато раздялата вече е официална, легендата намеква, че може и да е баща на Диего Синагра. Така двамата се срещат през същата година на голф турнир в Италия.

15 години след развода на Дон Диего с Клаудия той пада на колене и слага годежния пръстен върху ръката на своята дългогодишна приятелка Росио Олива. Тя казва “да”, но до брак така и не стигат.

През годините на тотално саморазрушение аржентинският гений е следван неотлъчно от своята Росио. Тя не оставя легендата дори когато я пребива навръх Свети Валентин. Оплаква се в полицията, но след това отказа да предяви съдебен иск или да създава други проблеми.

Росио е преживявала и по-страшни неща. Тя е невръстно момиче, когато наемни убийци нахлуват в семейното й жилище и разстрелват баща й пред очите й заради дългове. Момичето живее сравнително бедно, а интересите й са свързани с футбола. Тя самата отива на стадиона, но не за да си търси богато гадже, а за да тренира с топка. Демонстрира талант и не след дълго пробива в женския професионален футбол. Но не любовта към най-популярната игра свързва бъдещите младоженци. Срещат се случайно, след като Марадона току-що е влязъл в болница след поредната сериозна сърдечна криза. Първият есемес, който тя получава от него, гласи: “Спокойно, ще оцелея”. Двамата се разделят през 2018 г.

Росио остава последната жена на легендарния аржентинец, която той така и не успява да преодолее. Тя обаче не е допусната да си вземе последно сбогом с Марадона от бившата му жена Клаудия и дъщерите им Далма и Джанина.

Напрежението тепърва ще расте! Заради всичко, което Дон Диего не успя да похарчи и раздаде. Себе си той отдаде достатъчно...