Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

BtV канят мега известни и "морални" коментатори с "безспорна" репутация напоследък. И двама от тях са ме споменали с "добро".

Единият, Красимир Стойчев бил според БТВ предприемач. Та го викнали да коментира за икономическите аспекти на кризата. И докато говорил небивалици по икономически теми казал, ни в клин ни в ръкав, Стойчев, че ако съм бил нарушил карантина в Китай щели да ме разстрелят. И така се впечатлили телевизионерите, че го извадили в заглавие на сайта си btv.bg. И от там де има печатна или интернет жълтурка цитирали БТВ и "предприемача" Стойчев.

А Стойчев е гоУем предприемач. Стартира първата GSM мрежа в България, като по милиционерска линия урежда от държавата без конкурс лиценз, плащайки на цената на една кола средна класа. 1994 година се запознах с него, защото нае Вашингтонския офис на KPMG, за който аз тогава работих, за консултант по намирането на стратегически партньор за Цитрон (така се казваше GSM мрежата). После години наред Стойчев уреждаше държавата да не даде лиценз на държавната БТК, за да няма Мобилтел конкурент. Уникален случай в света - навсякъде по света първите GSM лицензи са дадени на държавните телекомуникационни компани (където има такива) Стойчев е такъв уникален предприемач, че баща му отдавна пенсионер и доста възрастен, беше застрелян пред къщата на Стойчев в най-богатия квартал на Виена. Не, не е било заради далавери на баща му (мир на душата му).Такъв велик предприемач е, че беше взел заем от мен 1999 година от 100 хил долара (дадох му го без лихва за 2 седмици, понеже му трябвали спешно, а нямал пари в България; и да знам, това мое действие показва, че и аз като всеки човек съм глупав от време на време), който не ми върна никога, макар, че всяка седмица обещаваше "другата седмица ги връщам". И се наложи да ме разпитва австрийската полиция, която след убийството на баща му проверявайки емайлите му виждат кореспонденцията за моя заем и факта, че не го е върнал. Вестник Стандарт също фалира под вещото му управление. Последната му "велика инвестиция" е фалиралият МаксТелеком.

Другият достоверен "експерт" поканен от БтВ е ромът с костюм, вратовръзка и Мерцедес С класа Цветелин Кънчев - бивш депутат от коалиция водена от БСП, съден няколко пъти за криминални деяния, стоял близо година в ареста, осъждан на ефективна присъда и помилван от тогавашния вице-президент екс-комунист/социалист генерал Ангел Марин. Та според ромския "водач" ромите, които не спазват карантина, го правили, защото били взели лош пример от мен!!!

Алооуу, БиТиВи-ту. Как ги избирате такива експерти? Генийчета сте вие :-) И да ви припомня приятели, че карантина не съм нарушавал. Хубав слънчев ден!