Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

781 ще са командированите полицаи по Южното Черноморие. И това лято ще има полицаи от чужбина, но освен чехи и румънци родното ни море ще пазят и германци.

"Добрата практика да искаме профилирани служители на МВР ще продължи, защото тя даде много добър резултат. За миналата година отчетохме спад на престъпността с 23% на територията на Несебър и Слънчев бряг именно защото тук бяха командировани колеги от вътрешността на страната, които добре познават кримиконтингента", коментира пред "168 часа" директорът на Областната дирекция на МВР в Бургас старши комисар Калоян Калоянов.

Заради най-голямата напаст по морето - джебчийките, кондуктори в градския транспорт, камериерки и рецепционистки ще минават обучителен курс как да ги разпознават. В "най-горещите" точки на курорта освен униформени ще пазят и цивилни полицаи, уверяват от Областната дирекция.

"Посрещаме сезона с подновена инфраструктура и повишени мерки за сигурност. Имаме добра комуникация и единодействие с всички институции, ангажирани с осигуряване на спокойствието на туристите", смята кметът на Несебър Николай Димитров.