Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимка: Авторката
Снимка: Авторката

По 13 години и 3 месеца ще изкарат в затвора Ивелин Росенов и Ангел Петров, приятелят ми Владимир Стоянов получи присъда от 3 години и 3 месеца. Трима бяха признати за виновни като извършители и помагач, за жестокото убийство на 59-годишен мъж от варненското село Войводино.

Присъдите са под предвидения от закона минимум, защото тримата признаха вината си и поискаха делото срещу тях да се гледа по така нареченото съкратено съдебно следствие, без разпити на свидетели. В този случай съдът е длъжен да намали наказанието на обвиняемите с една трета. Тримата солидарно трябва да платят обезщетение на наследниците на жертвата си - 100 000 лв.

Историята започва месеци преди самотноживеещия Недко да бъде убит в дома си. През лятото на 2017йг. на Ивелин му се наложило да вземе 80 лв. заем от Владимир, който имал бизнес в Суворово. След като сумата не му била върната в уговорения срок, той започнал да я олихвява. Владимир често посещавал Ивелин във Вълчи дол, за да му напомня за дълга, който достигнал 300 лв. При една от срещите предложил на длъжника си и приятеля му Ангел да ограбят къщата на мъж от с. Войводино, за който знаел, че продал земя и има много пари.

Владимир поел ангажимент да разбере, кога Недко ще отсъства от дома си, за да откраднат парите. На 16.11.2017 г. вечерта тримата пристигнали с колата на Владимир във Войводино. Ивелин и Ангел проникнали в къщата, но Недко бил там и се събудил. Усетил ги, започнал да вика за помощ и опитал да избяга. Последвал жесток побой, до смъртта на нещастника. Двамата приятели обърнали къщата му наопаки, но не открили пари, взели само бакърена тава и котел. Тялото на Недко било открито на другия ден от негова съседка. А убийците му задържани ден по-късно.