Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ново обвинение е повдигнато в началото на тази година срещу 36-годишния Венцислав Апостолов, който преди година размаза от бой приятеля си от детинство Явор. Освен за убийство, варненецът ще отговаря пред Темида и за хомосексуални действия.

Почти година след първоначалния арест, Венцислав поиска от съда да му бъде променена мярката за неотклонение, но магистратите бяха категорични, че той трябва да остане в ареста до началото на процеса срещу него.

Кървавата драма се разигра на 14-и февруари миналата година. Тогава тялото на 34-годишния Явор бе открито сред локва кръв пред. бл. 404 във варненския квартал "Владиславово". Въпреки усилията на парамедиците, Явор починал в линейката на път към болницата. Според патолозите младият мъж е умирал бавно и в мъки. Потрошени били почти всичките му ребра, които пробили вътрешните му органи. Мъжът бил пребит жестоко с ръце и крака, оръжие не е използвано. Жертвата била с психични отклонения и зависима от наркотици. Мъжът водил скитнически начин на живот, но два месеца преди да бъде убит, живеел в дома на Венцислав. Дори бил адресно регистриран там.

След задържането на Венцислав, делата за мерките му за неотклонение се водят при закрити врати. Той поиска за пореден път да бъде пуснат под парична гаранция, като адвокатът му изтъкна, че срокът на задържане е неразумен, че няма реална опасност Венцислав да се укрие или да извърши престъпление. Състав на Варненския апелативен съд обаче прецени, че той трябва да остане зад решетките. От миналата година в кориците на делото има гласни свидетелства затова, че лица, които са свидетели по делото са били на свиждане на обвияемия, а друг свидетел е бил заплашван по телефона, за да дава показания, които да оневинят Венцислав. Тези обстоятелства са принудили разследващия екип да наложи забрана за кореспонденция и за телефонни разговори на обвиняемия за времето от 10 октомври 2018 г. до окончателното приключване на разследването. Със същото разпореждане са забранени и свиждания на Венцислав с лица, извън кръга от близки и роднини. В последното заседание съдът наложи забрана на Венцислав през следващите 2 месеца да иска отново промяна на мярката му за неотклонение.