Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимка: Лиляна Трънкова
Снимка: Лиляна Трънкова

2-годишното момченце, което падна от стълбищна площадка в МБАЛ "Св. Анна" във Варна, почина тази сутирн в 6 часа. Момченцето беше със счупен череп, кръвоизлив в мозъка и тежка двустранна контузия на белите дробове. След повече от 2-часова операция то бе преведено в реанимация, но въпреки усилията на лекарите, почина. От болницата обясниха, че травмите на детето са били изключително тежки, вечерта е развило много висока температура - около 40 градуса и на сутринта е починало.

Инцидентът стана в неделя, около 12 часа. Детето било в болницата родителите си на свиждане, въпреки че в момента във Варна е обявена грипна епидемия и свижданията в болницата са забранени. Детенцето останало за миг без надзор, но този миг се оказал фатален. Пропълзяло и паднало през парапета на стълбищната площадка на пода във фоайето в сградата на терапевтичния блок в болницата. От лечебното заведение недоумяват защо при забранени свиждания близките са тръгнали с малчугана, нито как той е бил изпуснат от контрол и се е промушил между решетките на междустълбищната площадка на третия етаж.

По случая има образувано предварително производство за проявена небрежност под наздора на Варненската районна прокуратура. Изясняват се причините за инцидента, казаха от полицията.