Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Цветан Василев е в Сърбия от 2014 г.
Цветан Василев е в Сърбия от 2014 г.

Банкерът Цветан Василев ще бъде обвинен по делото срещу депутатката от БСП Елена Йончева, научи “24 часа” от близки до разследването.

Бившият собственик на КТБ, който от 2014 г. е в Сърбия, най-вероятно ще получи обвинение за длъжностно присвояване в особено големи размери. Става дума за 25 млн. лв., присвоени от КТБ. Те били превеждани на офшорни компании, контролирани от Василев, а след това постъпвали по сметки на български дружества. 333 хил. евро от тях отишли във фирмата “Офроуд”, в която управител е била Елена Йончева.

Във вторник с обвинение за длъжностно присвояване се сдоби бившият изпълнителен директор в КТБ Александър Пантелеев, който вече е подсъдим по голямото дело за фалита на банката. Той е на свобода срещу 50 хил. лв. гаранция. В четвъртък се очаква и друг бивш изпълнителен директор да бъде обвинен, обясниха запознати.

Милионите били преведени в 5 фирми, контролирани от Цветан Василев, като една от тях е офшорката “Далии Трейдинг Лимитед”, с която Йончева и фирмата ѝ “Авторска телевизия” учредяват компанията “Офроуд”.

Йончева е обвинена за пране на 333 000 евро от КТБ. Изпраните според прокуратурата пари били присвоени от Цветан Василев, Пантелеев и друг бивш изпълнителен директор. По делото вече е обвинен и адвокат Божидар Миладинов, който бил помагач на депутатката в прането на пари.