Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

„Може да има само един крал.“

Това казваше Пабло Ескобар, който като че ли бе непоклатим в своя трон като най-могъщия и безмилостен наркобарон в историята. Колумбийският бос имаше само едно слабо място – семейството. За своята плът и кръв той бе готов на всичко и именно заради тях падна мъртъв на покрив в меделинския квартал Los Olivos на 2 декември 1993 г., предаден от своите.

Цели девет субекта са необходими, за да бъде детрониран краля на кокаина – жена му Мария Виктория Eнао и двете му деца Хуан Пабло и Мануела, майка му Eмилда де лос Долорес Гавирия Берио, брат му Роберто, картелът „Кали“, организацията Los Pepes и правителствата на Колумбия и САЩ.

Самият наследник на Ел Патрон – Хуан Пабло, сменил името си на Себастиан Марокин, разкрива предателствата, на които става жертва баща му от най-близките си роднини. Той си спомня как баба му Eмилда непрекъснато повтаряла на Ескобар как жена му го е предала. В същото време именно тя заедно с другите си деца се свързват с картела „Кали“, като им съдействат във войната с Ескобар. Пабло има общо трима братя и три сестри – Роберто, Луис Фернандо, Аргемиро, Алба Марина, Глориа Инес, Лус Мария.

Според Марокин чичо му Роберто, освен че става информатор на DEA (Агенция за борба с наркотиците) се договаря още преди това и с Los Pepes, които подпомага толкова активно, че те му позволяват да живее в Колубия, докато лоялните на баща му хора са в изгнание.

„Чичо ми Роберто Ескобар, официалният информатор на DEA, активно допринесе за предаването на баща ми на враговете му. Той, неговите братя и сестри, дори собствената му майка – пише Марокин в книгата си „Пабло Ескобар: Баща ми“. –

Това е история, с която не се

гордея, а ми се искаше да беше...

една история за семейните ценности, уважение, компания и обич, но за съжаление не беше така.“

Роберто е по-големият брат на вездесъщия Ел Патрон и след самия него е най-запознатият човек с всички престъпни дела и схеми на могъщия картел „Меделин“ – като негов счетоводител.

„В сравнение с тяхната история тази за Каин и Авел е детска приказка за лека нощ“, сигурен е наследникът на наркобарона.

Как самият Ескобар задвижва предателството и на други свои братя и как неговата най-голяма слабост, семейството му, става причина за гибелта му - четете в "Космос", брой №1 от 2018 г.