Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Депутатът от ГЕРБ Стефан Апостолов се превърна в централна фигура на парламентарното заседание от 3 октомври тази година. Той успя да изуми колегите си, когато в рамките на малко повече от минута прочете текст, част от законопроекта за физическото възпитание и спорта, по изключитено странен и трудноразбираем начин.

На всичкото отгоре видеозаписът от изказването моментално плъзна из социалните мрежи и веднага се превърна в абсолютен хит.

Народният представител, който според биографичната справка освен футболен съдия е и магистър по финанси от Благоевградския университет, има сериозен проблем както с произнасянето на думи, така и с някои по-сложни словосъчетания. Въпреки че Апостолов владее няколко чужди езика, сред които са английски и френски, и то изучавани в езикова гимназия, от видеото става ясно, че в българския

му убягва смисълът на написаното

Особено трудни за произнасяне от него се оказват словосъчетанията "фармакологични препарати и методи" и "нетолерантността в спорта" например.

Сричането на футболния рефер и настоящ депутат Апостолов в един момент е толкова затрогващо, че дори водещата заседанието Нигяр Джафер го прекъсва и за да му помогне да се справи с прочитането на текста, произнася по-трудните изречения вместо него.

"Владея два езика, международен футболен съдия съм, как си мислите, че мога да стигна дотук, ако не мога да чета. А отгоре на всичко чета закон, който е преподреден в комисия. За първи път се запознавам с това четиво, като е преподреден. Нормално, след като съм чел два часа, да ми се случи понякога да объркам някоя дума, нали?

Човешко е

да се греши",

коментира самият Апостолов конфузната ситуация пред журналисти.

Преди да влезе в политиката, според справка в Търговския регистър зам.-председателят на комисията по въпросите на децата, младежта и спорта е бил и изявен бизнесмен. Името му като управител, собственик или съдружник

фигурира в

десетина дружества

На негово име се водят и доста недвижими имоти в Симитли - сгради и парцели земя.

Освен това през 2015 г. невероятен късмет споходи сестра му Поли и съпруга й, които спечелиха 7 млн. лева от тотото. Баща му е кметът на Симитли Апостол Апостолов - Поли, който също е бил рефер в близкото минало, а майка му - дългогодишен лекар в същия град. 30-годишният депутат обаче упорито отрича слуховете, че е доста заможен човек.

"Не е вярно това, митология е. Не съм милионер. Нямам няколко апартамента. Всичко е описано в имотната ми декларация пред Сметната палата. Имам един апартамент от 55 квадрата, една къща в Симитли, която ми е наследствена. Да, изкарвам добри пари от съдийството. Правя и друг бизнес. Отдавам няколко също наследствени помещения под наем. С мой приятел имам пункт за технически прегледи. Винаги съм си плащал данъците", споделя в интервю от април тази година Апостолов.

"През комунизма са ни водили кулаци. Взета ни е била част от къщата. Моят прадядо е имал единствената кръчма в региона. Като са слизали секачите на гарата в Симитли с трупите тогава, са си поръчвали по пет печени агнета или едно теле. Фустата на прабаба ми винаги е била пълна с пари. Като става обезценяването, като се сменят парите, отива и ги мята в реката. Думите й са били: "Откъдето сте дошли, там сте отишли". Тогава сме били доста богати.

Седемте милиона на зет ми и сестра ми

са си техни. Човекът си имал късмет, спечелил си ги е. Живи и здрави да са и те, и племенниците, да си ги харчат с кеф. Писаха се глупости, че баща ми уредил тази печалба. Ако можеше да направи такова нещо, щеше да го направи за мен, за сина си", разказва за семейната история пред в. "Ретро" младият народен представител.

Амбициозният рефер

успя да влезе

в парламента

като депутат от ГЕРБ. Направи го по доста убедителен начин, печелейки благодарение на силен преференциален вот. Апостолов беше едва под номер 22 (последен) в листата, но получи 6637 гласа, което го изстреля към жълтите павета.

На професионалното си поприще като футболен съдия Стефан Апостолов понякога също е принуден да понася критики.

В тази връзка реваншът за квалификацията от Шампионската лига от юли тази година между норвежкия “Розенборг” и исландският "Валур" се превърна в едно от най-сериозните му изпитания на международната сцена. С отсъдените цели три дузпи при доста спорни положения в редовното и добавеното време на мача реферът Апостолов успя да настрои и двата отбора срещу себе си.

"Това бе един

голям цирк!",

коментира норвежкият портал Sportvox след футболния сблъсък. А треньорът на гостите Олафур Йоханесон просто кипеше от гняв на пресконференцията си, въпреки че и неговият тим получи една комична дузпа в мача. "И двете дузпи за "Розенборг" са пълна лудост - ядосваше се наставникът на исландците. - Да благодарят на съдията. Той искаше по-големият отбор да се класира. Просто се уплаши да не продължим ние. И нашата дузпа изглеждаше доста лека. При първия наказателен удар за "Розенборг" реферът е направил знак, че няма нищо, но играчите на домакините му се развикаха и той даде дузпа."