Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Десислава Иванчева  СНИМКА: Пиер Петров
Десислава Иванчева СНИМКА: Пиер Петров

Подсъдимата за подкуп кметица на столичния район "Младост" Десислава Иванчева е отказала да получи обвинителния акт по делото срещу нея в срок, заради което днес процесът претърпя фалстарт. Това стана ясно в спецсъда на първото т. нар. разпоредително заседание. 

Иванчева е подсъдима заедно със заместничката си Биляна Петрова и бившия кмет на "Младост" Петко Дюлгеров. Според прокуратурата те са взели 70 000 евро рушвет от предприема Александър Ваклин, за да му придвижат преписка. 

Съдия Иво Хинов каза, че на 31 август Иванчева е отказала да получи обвинителния акт, а по закон той трябва да е при нея седем дни преди първото заседание. След разговори с адвокати кметицата приела обвинителния акт на 5 септември - 2 дни преди днешното заседание. Заради това съдия Хинов отложи делото за 13 септември.

 В съда днес присъства и Александър Ваклин, който е основен свидетел по делото. Очаква се неговия подробен разпит за искането и даването на подкуп на тримата в следващите заседания. Преди това той най-вероятно ще бъде конституиран по делото като пострадал. 

В момента съдът решава дали да пусне Иванчева на свобода заради здравословното й състояние.

Очаквайте подробности!