Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Окръжната прокуратура в Кюстендил изпълнява три европейски заповеди за арест, постъпили от съдебните власти в Гърция, Чехия и Република Македония, съобщиха от прокуратурата.

Първата е издадена от апелативен прокурор в Атина спрямо български гражданин с двойно гражданство, срещу когото се води наказателно производство за участие в престъпна група, за измама и фалшифициране на документи. По наказателния кодекс на Гърция за тези престъпления се предвижда затвор до десет години. С решение на Окръжния съд в Кюстендил мъжът е предаден на гръцките власти.

Допуснато е било и изпълнение на европейска заповед за арест, издадена от съд в Прага спрямо македонски гражданин, задържан на ГКПП "Гюешево" на излизане от България. Той е осъден за намаляване на данъчни приходи и нарушаване на правата спрямо защитена марка на шест години и шест месеца затвор. Постановено е предаването му на властите в Чехия.

В прокуратурата в Кюстендил са постъпили материали и за албански гражданин, издирван за влязла в сила присъда от 15 години затвор на съд в Тетово - за въоръжен грабеж. Задържането е било поискано чрез Интерпол-Скопие. Той е с мярка за неотклонение "задържане под стража", до производството по екстрадицията.