Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Анита Мейзер преди да влезе в затвора
Анита Мейзер преди да влезе в затвора

Адвокатът й: Не е вярно

Министерството на правосъдието: няма постъпила молба тя да участва в тв предаване

Анита Мейзер влиза във “ВИП Брадър” и ще постави прецедент в световната история на шоуто, като прекрачи прага на къщата, съпроводена от полицаи. Мълвата обиколи всички жълти издания и разпали любопитството не само на читатели и зрители. Стигна и до Министерството на правосъдието, до което според експертите в клюкарските сайтове екипът на риалитито е депозирал специална молба, за да поеме пълната отговорност за домашния арест на бившата Мисис България.

“Не е вярно, че ще участва в предаването”, каза адвокатът на Мейзер Петър Чалъков. Той категорично отрече информацията клиентката му да влиза във “ВИП Брадър” пред “24 часа”.

“По повод информации в медиите, че Анита Желева (Анита Мейзер) ще участва в телевизионно предаване, чийто екип е депозирал молба до Министерството на правосъдието, пресцентърът на МП информира следното: В Министерството на правосъдието не е постъпвала подобна молба.

Направена справка в информационния масив на Главна дирекция “Изпълнение на наказанията” показва, че Анита Желева е освободена от затвора в Сливен на 26 юни 2018 г. след определение на Апелативен съд - Варна, за изменение на мярката “задържане под стража” в по-лека, а именно “парична гаранция”, обясниха от пресцентъра на министерството в сряда.

И допълват, че спазването на наложената мярка не е от компетентността на Министерството на правосъдието.

Тоест Анита Мейзер, която излезе от затвора срещу парична гаранция от 5000 лева, няма проблем да участва в риалитито. И няма нужда полицаи да я охраняват, докато е там.

От Нова тв обясниха само, че сега се водят преговори с участници за новия сезон на “ВИП Брадър” и не могат да кажат дали Мейзер е сред тях, или не.

Анита Мейзер бе арестувана на 15 август 2016 г., след като 40-годишният културист и бивш охранител Николай Димов бе убит в дома им във Варна.

След като адвокатите на Мейзер на няколко пъти внасяха в съда искане за промяна на мярката за неотклонение, съдът определи парична гаранция за свободата ѝ. Самата тя промени няколко пъти показанията си, дадени пред разследващите и пред първата съдебна инстанция. Окръжните магистрати признаха Мейзер за виновна по две обвинения - че е причинила по непредпазливост смъртта на съпруга си Николай и, че е предложила подкуп на полицейски служител.