Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Архив 24 часа.
Архив 24 часа.

Делото за убийството на зърнопроизводител Кунчо Кунчев беше подновено вчера във врачанския окръжен съд. Процесът срещу 38-годишния Мариан Димов започва за втори път, след като Апелативният съд в София отмени присъдата му за зверското убийство и постанови всичко да започне отначало.

Трагичният инцидент се разигра в края на декември 2015 г. в къщата на зърнения бос във врачанското с. Добролево. Тялото на местния зърнопроизводител бе открито в локва кръв в дома му от негови роднини, обезпокоени от липсата на връзка с него. Патоанатомите откриват множество прободни рани по тялото на жертвата, нанесени от ловджийски и кухненски нож, единият от който е намерен закопан в двора на убития.

Възрастният бизнесмен се е опитал да извади законно притежаваният от него пистолет, но нападателят му го избил от ръката. Извършителят изхвърля дрехите, изцапани с кръв, на бунище, скрива пушката в комина на жилището си, а пистолета в двора, където под каменна плоча били намерени задигнатите от убиеца пари.

По второто дело са призовани 18 свидетели, ще бъдат изчетени няколко експертизи от вещи лица. От обвинителния акт е видно, че Димов е наръгал Кунчев 18 пъти с нож, а след това хладнокръвно го ограбил. Освен отнетите 740 лева килърът си тръгнал с пушка и пистолет от дома на 74-годишния земеделски производител.

През юни 2017 г. състав на врачанския окръжен съд, председателстван от съдия Иван Маринов, постанови 20-годишна присъда за Димов, като присъди и кръвнина за близките на убития Кунчо Кунчев. Заради пропуски в изготвянето на обвинителния акт обаче процесът беше върнат от апелативния съд, който скандално освободи от ареста килъра, за да може да работи и изхранва себе си и близките си.