Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Как правилно да изберем счетоводител? Този въпрос си задава всеки предприемач, както ЕТ, така и ООД (ЕООД). За грешка в този избор ще се наложи да плащате в буквалния и преносния смисъл на думата, а понякога неквалифицираният счетоводител просто убива бизнеса!

КОЕ Е ПО-ДОБРЕ – ДА НАЗНАЧИТЕ ЩАТЕН СЧЕТОВОДИТЕЛ ИЛИ ДА СЕ ВЪЗПОЛЗВАТЕ ОТ УСЛУГИТЕ НА СЧЕТОВОДНА ФИРМА?

Ако имате относително малък бизнес с не повече от 20 души на щат и годишен оборот до няколко милиона лева, то отговорът е очевиден. Услугите на счетоводна къща ще са много по-изгодни на месечна база от заплата на пълно работно време за счетоводител средно ниво.

А ако щатният счетоводител е болен или напуснал, то последиците ще бъдат много сериозни. В счетоводната къща има повече счетоводители, които се подсигуряват един друг, счетоводителите са подготвени за всички данъчни режими и могат да решават всякакви задачи. Именно затова счетоводна къща Гарант оказва значителен принос в подобряването на счетоводната отчетност на малкия бизнес. Специалистите на Гарант са професионално обучени да се справят с всякакъв тип казуси и винаги могат да предоставят професионален съвет в процеса на обслужването на клиентите си.

СЧЕТОВОДИТЕЛ ОТ ДОМА – ЛОПАТА, КОПАЕЩА ЯМА ЗА ВАШИЯ БИЗНЕС

Предприемачите, бизнесмените нерядко са изкушени да се възползват от услугите на счетоводител, работещ в свободното си време от дома си. Тук съществува голям риск. Професионализмът на такива счетоводители често е съмнителен и даже под нулата. Когато един счетоводител предоставя услуги, както се казва "на парче", и се занимава с Вашите дела, похапвайки над работните Ви документи между две други задачи, може би е по-добре да се замислите. Елементарна логика показва, че ако притежава професионализъм и този "специалист" е на необходимото ниво, той отдавна е щял да си отвори фирма и да наеме офис. А ако такъв счетоводител изчезне? В този случай възстановяването на счетоводните Ви документи и цялото счетоводство ще е почти невъзможно и финансовите загуби няма да закъснеят.

ПОЗНАТИЯТ СЧЕТОВОДИТЕЛ Е ПАНАЦЕЯ? ИЛИ ОЩЕ ЕДИН МИТ

Още една заблуда, че познат счетоводител или счетоводител роднина е най-добрият избор. Опасността при този избор се състои в невъзможността да се определи професионализмът на един счетоводител, а изборът се извършва само въз основа на "аз го познавам". И какъвто Ви е късметът.

Проблемът е, че когато такъв специалист прави грешки, то към него да предявявате претенции и критики за нещо, ви се струва неудобно, защото Ви е познат. В такава ситуация възниква често емоционалният избор дали да търпите загуби или да превърнете познатия във враг, защото не одобрявате професионализма му.

ЗАЩО ТРЯБВА ДА ПЛАЩАТЕ НА СЧЕТОВОДИТЕЛ?

Много предприемачи работят на принципа „икономии извън рамките на разумното“. Те се опитват да плащат на счетоводител колкото може по-малко или да възлагат счетоводни функции на други специалисти. Такива икономии понякога надхвърлят всички разумни граници. Как мислите, дали бизнесът Ви ще просперира, работата ще тече гладко и ще сте изрядни с документацията си, ако решите да спестите от счетоводни услуги? Ще се развивате ли и ще има ли кой да даде правилния съвет как да спестите от данъци, осигуровки, как да не сте в законово нарушение? Подходете разумно и вземете правилното решение за избор на добра счетоводна кантора.

Счетоводните услуги, предлагани от Гарант, осигуряват спокойната работа на малкия бизнес в пълно съответствие с данъчното и осигурителното законодателство на България. Целта на счетоводна къща Гарант е да въведе нов подход към счетоводството в България – среща на модерните технологии и традициите.

Резултатът – съвременна висококачествена счетоводна услуга. Привличане на екип от млади и образовани успешни специалисти (счетоводители и юристи), които осигуряват ефективност и професионализъм. Любов към работата, иновативност, персонално отношение, ангажираност и добри цени печелят клиенти от различни браншове.