Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Там ги гонят и избиват, а тук ще възродят пустите села

България има уникалната възможност да засели Странджа с бели фермери от Южна Африка - хора предприемчиви, трудолюбиви и най-вече културни. За тях вече е опасно да остават в своята родина, защо да не им предложим убежище?

Путин вече ни изпревари. Тези дни делегация от 30 бури (южноафриканци от холандски произход) посети Ставропол в Русия, за да огледа условията. На първо време там ще се заселят около 30 семейства, но перспективата е за около 15 хиляди фермери. Всяко семейство ще дойде с най-малко 100 хиляди долара.

Щом може в Ставрополския край, защо не и в Странджа, Сакар планина и някой друг наш обезлюден район? От една страна, в България бурите ще могат да се регистрират като бежанци и да получат сериозни помощи от Брюксел. От друга, тяхната продукция ще се субсидира от ЕС и ще има безмитен достъп до Западна Европа. Това дава повече възможности от Ставропол. За съжаление, Странджа и Сакар не са подходящи за масовите зърнени култури, но затова пък са идеални за гледане на овце, крави и друг добитък. Нищо не пречи да се въведе и някоя иновативна култура, като например марихуаната.

Важно е Брюксел официално да призне африканските фермери за застрашени в своята страна, а според мен това ще се случи още тази година. Защо тогава да заселваме афганистанци и сомалийци, когато ще имаме на разположение европейци?

Бурите, а и южноафриканските фермери от английски произход, са възможно най-идеалните заселници. За по-добри не можем и да мечтаем. Те са изключително подредени, спазват законите, а освен това са свикнали да поддържат здрави гранични огради. Ако някъде оградата падне, сами ще я вдигнат и укрепят, без да викат телевизионен екип и Елена Йончева. Ако пък гледат животни, със сигурност ще ги ваксинират редовно, ще ги пазят от лоши контакти и няма да се стига до днешните събития.

Много от тези фермери са я ветеринари, я агрономи по образование. Що се отнася до моралната подготовка и устойчивост, те са ходили на неделно училище, познават Светото писание поне 10 пъти по-добре от българите и са възпитани на протестантски морал. Със сигурност са за предпочитане пред английските пенсионери, които се заселват тук главно заради евтиното къркане.

Чудя се как Валери Симеонов още не се е сетил за бурите. Ако ще подобряваме демографията на българското население, по-добър избор няма.

Разбира се, бурите биха предпочели да се преселят в Холандия, Белгия, Франция, Англия или някоя друга по-развита и богата държава, но за съжаление там няма и педя свободна земя. Със 100 хиляди долара в Холандия не биха могли да си купят и два квадратни метра.

Странджа - Сакар е идеална за тях – хем земя колкото щеш, хем си в Европа.. Едно е ясно – за бурите в Южна Африка вече няма живот. Само миналата година от тази държава са се изселили над 20 хиляди бели фермери, но тази година нещата ескалират и броят им може да стигне 100 хиляди. Южна Африка се движи с голяма скорост към социален разпад и гражданска война, буквално следвайки светлия пример на Зимбабве.

Едно време Зимбабве бе рай на земята, но след като получи независимост и революционерът Мугабе стана президент, белите фермери бяха прокудени и оттогава няма какво да се яде, а 80 процента от народа живее в пълна мизерия. На това отгоре една трета са заразени със СПИН. По-голямата част от населението се спаси в Южна Африка, където вървят точно същите процеси, макар и по-бавно.

Белите фермери стават жертви на убийства 4 пъти по-често, отколкото останалите граждани. Правителството не публикува никакви статистики от 10 години, но според правозащитната организация “Африфорум” само през 2016 г. е имало 82 убийства и 423 нападения. Много от убийствата са съпроводени с гаври и мъчения, както и зверски касапски изпълнения.

Някъде около 73 на сто от земеделската земя е притежание на белите, които са едва 9 процента от населението. Статистически това изглежда много несправедливо. Но щом се възстанови справедливостта, идва мизерията. През последните 10 години много ферми бяха отнети и дадени на чернокожи по съдебен ред, след което почти незабавно фалираха.

Тази година обаче ръководната партия Африкански национален конгрес се обедини с по-нахъсаната Партия на борците за икономическа свобода (EFF) и се тръгна към промяна на конституцията, за да се възстанови расовата справедливост. Южноафриканското правителството взе историческо решение – да отнеме земите на белите фермери без съд и без никаква компенсация.

Разбира се, властите обещават това да стане културно и без насилие, но на практика нещата отиват към геноцид.

Лидерът на партията Джулиус Малема вече е съден за изпълнението на революционната песен “Застреляй фермера” на митинг. Пак на митинг миналия месец се произнася така: “Вече се захващаме с тази белота. Ще прережем гърлото на тази белота!”.

И за демонстрация хваща за гърлото белокож репортер, дошъл да го отразява. И тъй като австралийските власти изразяват желание да приемат бежанци, Малема ги насърчава: “Расистка държава като Австралия казва, че EFF иска да убива бели фермери - да отидат в Австралия. Ако те искат да отидат, трябва да отидат. Трябва да оставят ключовете на тракторите, защото ние искаме да обработваме земята. Трябва да оставят и ключовете на къщите, защото ние искаме да живеем в тези къщи. Те трябва да оставят всичко, с което не са дошли в Южна Африка!”

Всъщност бурите са се заселили в Южна Африка преди повече от 300 години и в никакъв случай не може да се каже, че са отнели фермите на чернокожите. Тогава тези райони са били много слабо населени и изобщо не е имало земеделие, а и повечето чернокожи племена идват по-късно.

Ако искате по-подробно да се запознаете с положението на белите фермери в Южна Африка, мога да препоръчам документалния филм „Farmlands” (Земеделски земи), който ще намерите в ютюб на адрес https://www.youtube.com/watch?v=a_bDc7FfItk.

В момента населението на Южна Африка е около 55 милиона, а белите са към 9 процента. Както са тръгнали социалните процеси, след фермерите ще трябва да се спасяват и белокожите градски жители. Вероятно после ще дойде ред и на по-светлите цветнокожи, както и на азиатците. Ще има предостатъчно бежанци за целия свят. Но най-добрите ще отидат в тези държави, които се сетят първи.

Четете още:

Мохамед - далечен роднина на българския цар?

Системата на д-р Пелов? Пак ли изобретихме велосипеда!

За да се разбере с Путин, Тръмп трябва да свали железните гащи