Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Премиерът Бойко Борисов дойде в парламента. След безредици пленарното заседание беше възобновено.

 "Първа точка, която защитавам и ще настоявам да се приеме, е незабавно да се затворят вътрешните граници. Да се допускат само бягащите от войната. Споразумението с Турция трябва да работи, иначе България е в опасност", заяви премиерът.

 

"Подготвили сме справки, ще ги дам на Ципрас. Защото на нашите камери се виждат групи от 30-40 бежанци, които влизат в гръцка ферма. Обаждаме им се, отиват двама и казват - няма нищо. Надяваме се и гърците да почнат да работят", сподели Борисов.

"Следващото - трябва да се погрижим за бягащите от войната. България не иска икономически мигранти. От Ирак и Сирия има семейства, на които може да се разчита. От Афганистан са предимно мъже, не са работили никога, чували са само за войни. Те освен за убийство и терор на са учили и не знаят. Такива хора трудно биха се интегрирали", категоричен е премиерът.

"Затова решенията които предлагам са в полза на България, както и на всички останали. Въпреки оградите и всичко, което имаме, нашите центрове са празни. Ако сега кажем добре, ще приемаме хиляда, кой ни гарантира, че догодина няма да кажат приемете 3 хиляди", попита Борисов. 

"Гладът е по-силен от тока, всеки търси начин да мине, да преодолее оградите. То по времето на социализма нашата граница беше изтеглена, за да може граничарите да я застигнат преди да влезе в Гръция и Турция. Берлинската стена се преодоляваше. Безкрайно много теми има, по които да сме разделени. Но смятам, че тази позиция е правилна. Би трябвало Шенгенската граница да е най-сигурна. Проблемът не е с гръцката, нито с турската граница, а със Шенгенската. Австрия и Унгария от кого се заграждат", каза Борисов. 

И на Курц му го казах: Себастиан, как си го представяш - идват самолети с бежанци и аз на летище София ги чакам да ги посрещна, продължи премиерът - Няма да дам австрийски самолет да премине.

Меркел не пази гръцката граница, тя не е Шенгенска. Всеки да си свърши работата. Ние гарантираме нашата граница, Гърция и Италия и те. Плащаме си парите и си спасяваме населението от това цепене на Европа по най-неприятен начин, каза още Борисов. 

Очаквайте подробности!