Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Жреците затваряли в тях учениците си, за да ги посветят в тайното знание

Експерти: Удивителната точност до няколко микрона подсказва извънземен произход

Как древните египтяни са построили и спуснали под земята 24 странни каменни ковчези, които бяха открити в пещерна система на 12 мили южно от Голямата пирамида в Гиза?

Учени пред в. "Експрес" споделят, че са изумени от прецизността на обработката на камъните, която е с точност до няколко микрона.

Именно това дава основание на някои експерти да предположат, че те едва ли са строени за египетските фараони. Някои дори са убедени, че с тогавашните умения древните египтяни трудно биха се справили с подобна задача.

Затова мнозина не изключват варианта ковчезите да са с извънземен произход. Впоследствие придворните на фараоните ги откриват и ги приспособяват за нуждите им. Като по тях оставят древноегипетски йероглифи.

Разбира се това не са единствените прецизни съоръжения строени в Мемфис. Големият въпрос сега е какво е било действителното им предназначение?

Учени допускат, че е възможно в мистериозните кутии да са правени тайнствените посвещения. При тях фараонът и учениците на жреците са затваряни в ковчезите продължително време. След отварянето посветеният в мистериите или вече е носител на сакралното знание, или е откриван мъртъв.