Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

2018 година ще е крайно напрегната за козирога, ще донесе успех на лъва и ще изсипе куп предизвикателства за водолеите. Така поне твърдят астролозите. Най-елитните звездобройци пропускат да отбележат благоприятното разположение на планетите, заради което тази година е пренаситена с бляскави спортни събития. Феновете буквално няма да могат да си поемат дъх от състезания, някои от които се случват веднъж на 4 години. Представяме ви кратък преглед на най-важните спортни събития през тази година.

Най-после бляскави състезания и у нас

През 2018 г. най-после ще приемем световни първенства в спортове, от които се интересуват почти всички българи. Черешката на тортата ще е световното по волейбол. Спортните зали в София, Варна и Русе ще домакинстват на зрелищните мачове с участието на най-добрите в този спорт. За съжаление полуфиналите и финалът ще се играят в Италия, с която организираме турнира.

С голям интерес се очаква и световното по художествена гимнастика. Ансамбълът ни изглежда идеално подготвен да атакува златните медали. Да не забравяме и красивата Невяна Владинова, която също има и класата, и опита да атакува златото.

Руснаците минираха игрите в Пьончанг

Навикът на руските спортисти да се допингират редовно под благосклонния поглед на държавните си ръководители минира зимната олимпиада в Пьончанг. От МОК уж извадиха Русия от игрите, но позволиха на невинните да се състезават под неутрален флаг. Това разгневи част от представителите на другите държави, които настояваха за по-тежки наказания за участниците в най-голямата допингафера в историята на световния спорт.

Любопитното е, че скандалът с руските спортисти очевидно се отразява много добре върху продажбите на билети. В средата на октомври бяха изкупени малко под 30% от билетите, но към края на декември организаторите се похвалиха с двойно увеличение на входните пропуски. Най-добре се търгуват билетите за състезанията в алпийските ски - там почти всичко е продадено вече. Най-слаб е интересът към биатлона и северната комбинация.

Южнокорейците декларират, че са готови на 100 процента за игрите. Спортните съоръжения са изпипани до последния детайл, хотелите и инфраструктурата също са пипнати по последна дума на модата. В чест на игрите домакините се отказаха от планираните военни учения със САЩ, за да намалят напрежението в района. Южнокорейците дори поканиха на помирителна среща съседите си от КНДР, за да дадат предимство на спортните съревнования за сметка на дрънкането на оръжия.

България отива на игрите с надежда за един медал, който при малко повече късмет може и да е златен. Радо Янков е сред фаворитите в сноуборда, а самият той се похвали, че се е подготвил по най-добрия начин за предстоящото изпитание.

“Лудогорец” и Любо Пенев ще търсят сензация срещу големите фаворити

"Лудогорец" напоследък излиза на терена без нито един българин в състава си. И все пак шампионите защитават българските интереси, а немалка част от футболна България припозна отбора като свой, за да има на какво да се радва. В средата на февруари "орлите" ще дадат нов повод за положителни емоции на онези фенове, които са избрали да подкрепят, а не да мразят. Разградският тим има среща с европейския гранд "Милан" на 1/16-финалите в "Лига Европа". Да не забравяме, че ни очакват и няколко издания на Вечното дерби, след като жребият прати ЦСКА и "Левски" да се сборят и на полуфинала за Купата на България.

Крайно интересен ще е и конгресът на Българския футболен съюз, където абсолютният фаворит Боби Михайлов ще се бори да запази поста си срещу някогашния си приятел и сегашен непримирим враг Любослав Пенев.

Топхулиганите на Европа ще премерят сили на Мондиала

Руснаците може и да ги няма на олимпиадата, но за сметка на това ще приемат футболния елит на световното първенство през юли. Броени месеци преди най-бляскавия футболен турнир в света специалистите се въздържат да дадат категоричен отговор на въпроса кой е основният фаворит за спечелването на титлата.

Германците са стабилни, бразилците изглеждат добре подготвени, а испанците разчитат на вечната си класа. Като прибавим англичани, французи, белгийци и аржентинци, можем да очакваме наистина силно първенство. Дано само футболът не остане на втори план за сметка на добре подготвените хулигани. Домакините правят всичко възможно да убедят гостите си, че ги очаква безопасно и добре организирано световно, но изглежда малко вероятно да успеят да изпълнят обещанието си. Руските хулигани вече предизвикаха колегите си от Англия, заканвайки се да им организират кърваво посрещане. Не бива да бъдат подценявани и германските и полските биячи, които също стягат багажа за Русия. Местната полиция същи не си поплюва и ще отговори подобаващо на предизвикателството. Голям кьотек се очертава.