Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Цветан Василев Снимка:Архив
Цветан Василев Снимка:Архив

4,4 млрд. лв. граждански иск са внесли в спецсъда синдиците Ангел Донов и Кристи Маринова срещу част от подсъдимите по мегаделото КТБ. Това каза шефът на спецпрокуратурата Иван Гешев, който е и прокурор по делото, след края на днешното първо заседание.

Както "24 часа" писа, ход на делото не бе даден, тъй като все се чака отговор от Сърбия дали са връчени книжата с обвиненията на Цветан Василев, който е от 2014 г. там.

Съдия Виржиния Петрова обяви в залата, че е Василев е търсен на адреса му на столичната ул. "Кричим" 79, но домоуправителят казал на призовкарите, че банкерът и семейството му не се появявали на този адрес от 4 г. В съда са постъпили сведения от гранична полиция, че последното му регистрирано преминаване през границата е на влизане в България през летището в София на 5 юни 2014 г. 

  Прокурор Гешев недоумява защо Цветан Василев не се върне сам в България. Той посочи, че има и други от общо 18 подсъдими с подобни обвинения за източване на над 2,5 млрд. лв. от КТБ, които присъстват днес в съда. Наказанието, което грози банкера, е от 10 до 30 г. затвор, припомни прокурорът.

Следващото заседание е 23 януари.

Очаквайте подробности!