Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

От 12 до17 декември в Националния дворец на културата ще се проведе 45-ият Софийски международен панаир на книгата. Ето някои от нашите препоръки за дамски четива.

„Коледни пожелания и бисквитени целувки“ от Джени Хейл

Аби е самотна майка, която обича семейството си повече от всичко на света. Помага на близките си и се е посветила на отглеждането на десетгодишния си син Макс. Работи на две места, за да ги издържа, и оставя мечтата си да стане интериорен дизайнер на заден план. Неочаквано една приятелка предлага на Аби малка поръчка за декоратор и тя не се колебае да поеме задачата. Колко ли трудна може да е тя? Ник Синклер иска да украси имението си, преди семейството му да пристигне за коледните празници, като парите не са проблем. Единственото му условие е да не го разсейват в работата му – дори и по Коледа.

Аби пристига в огромното имение с предчувствие, че се е нагърбила с непосилна задача. Къщата е почти празна, нуждае се от много повече от една коледна украса. А след като се запознава с мрачния и вечно зает Ник, тя разбира, че наистина е загазила... Красива история за преследването на мечтите, за магията на Коледа, за моментите, прекарани със семейството... И за тръпката да се влюбиш под светлината на коледните лампички.

„Малката книжарничка край Сена“ от Ребека Рейзин

Capa пpитeжaвa мaлкa книжapницa в тиxo aмepикaнcкo гpaдчe. Heйнaтa пpиятeлкa Coфи, coбcтвeничкa нa книжapницa в Пapиж, ѝ пpeдлaгa дa ce paзмeнят, зa дa избягaт и двeтe oт любoвнитe cи paзoчapoвaния. B нaй-poмaнтичния гpaд нa плaнeтaтa oбaчe Capa oткpивa, чe я oчaквaт peд пpeдизвикaтeлcтвa. Уж идиличнaтa книжapницa кpaй peкa Ceнa ce oкaзвa нeпocилeн aнгaжимeнт, пpoдaжбитe пaдaт, книжapитe нeдoвoлcтвaт oт вcичкo, a някoй кpaдe oт кacaтa. Любoвтa e вce тaкa дaлeч, a пpaзницитe нaближaвaт нeyмoлимo... Capa тpябвa дa нaмepи нaчин дa ce cпpaви c вcичкo нaвeднъж, a нa пoмoщ щe ce пpитeчe тaйнcтвeният пиcaтeл, кoйтo твopи в eднo oт cкpититe кътчeтa нa книжapницaтa. Bpeмe e дa ocтaви Пapиж дa я пpилacкae в oбятиятa cи, дa ѝ пoкaжe cвoeтo иcтинcкo oчapoвaниe, cкpитo зa oбикнoвeнитe тypиcти и зaпaзeнo caмo зa тeзи, кoитo имaт cъpцa дa гo пoчyвcтвaт…

„Рандеву в „Кафе дьо Флор“ от Каролине Бернард

Париж, 1928. Виан мечтае да стане ботаничка и напуска френската провинция. В Париж освен любимата професия я чака и глолямата любов в живота - английският художник Дейвид. Щастието ѝ изглежда пълно. Но не това ѝ готви съдбата... 85 години по-късно една млада жена ще тръгне по следите ѝ, за да разкрие дълбоко пазена семейна тайна... Вълнуваща, чувствена и „много френска“ - историята на две силни жени пред кулисите на една зашеметяваща метрополия.

„Наследницата от Дакота Билдинг“ от Фиона Дейвис

Завладяваща история за две жени от различни епохи, чийто живот е променен завинаги от най-знаменитата жилищна сграда в Ню Йорк. 

1884 г. Когато Сара Смайт среща в Лондон Тиодор Камдън, един от архитектите на забележителната Дакота Билдинг в Ню Йорк, той й предлага работа там. Пред Сара се отваря невероятната възможност да замине за Америка и да промени съдбата си. Шансът да бъде лейди мениджър на най-грандиозната жилищна сграда в света и да вижда всеки ден Тиодор, който, макар и женен, я разбира по-добре от всеки друг, е особено изкушаващ...

1985 г. Интериорната дизайнерка Бейли Камдън наскоро е излязла от рехабилитационен център за алкохолици. Останала е без дом, без работа, без пари и отчаяно търси нови възможности. Дядото на Бейли е бил отгледан от известния архитект Тиодор Камдън, но липсата на генетична връзка означава, че не тя, а братовчедка й Мелинда, ще наследи огромното богатство на фамилията Камдън. Мелинда предлага на Бейли работа и тя приема да ремонтира огромния и скъп семеен апартамент в Дакота Билдинг, където е живял и загинал Тиодор Камдън. Това, което Бейли открива в мазето, ще преобърне не само всичко, което е знаела за корените си, но и напълно ще промени живота й. Защото сграда с толкова богата и трагична история не може да пази вечно тайните си... Разделени от сто години, историите на Сара и Бейли се преплитат. И за двете Дакота Билдинг е желано убежище. Всяка от тях се стреми към любовта и се бори срещу стереотипите и съблазните на епохите, в които живеят.

„Разговори с моята котка“ от Едуардо Хауреги

Сара Леон скоро ще навърши четиресет години, но не се чувства щастлива. Работата й като уебдизайнер в голяма фирма в Лондон вече не я мотивира. Отношенията с годеника й – Хоакин, са охладнели. В родната Испания икономическата криза е поставила семейството й пред изпитание.

Точно в този момент в живота й се появява Сибила – красива и загадъчна абисинска котка, която говори. Котката, изглежда, знае за Сара повече от самата нея. С особено чувство за хумор и мъдростта на наблюдател, който следи развитието на човешкия род от хилядолетия, Сибила ще помогне на Сара да се изправи срещу предизвикателствата в живота си. И да се върне към мечтите си.

„Седем дни от нашия живот“ от Франческа Хорнак

За първи път от години цялото семейство Бърч се събират за Коледа под един покрив. Дори по-голямата дъщеря на Ема и Андрю, която обикновено е заета да спасява света, се присъединява към тях в старото семейно имение в английската провинция. Оливия се връща вкъщи само защото се налага – тя е лекар и след края на поредната мисия в чужбина, където е била в центъра на епидемична зараза, трябва да остане под карантина за една седмица... А заедно с нея и цялото й семейство. По-малката и лекомислена дъщеря Фийби е съсредоточила цялото си внимание върху скорошната си сватба.

Бащата Андрю се усамотява в кабинета си, където пише язвителни рецензии за ресторанти и си спомня дните си на военен кореспондент, а съпругата му Ема иска всички да изкарат приятно празниците и не споделя с тях тревожните новини, които е получила наскоро. Оливия се опитва да преодолее културния шок от завръщането си в Англия и да се изправи пред на пръв поглед незначителните проблеми на роднините си.

Когато едно семейство е заедно за толкова дълго време, нищо не може да остане скрито и всички проблеми и тайни излизат наяве. Скоро става ясно колко много неща не знаят един за друг. Но нищо не е по-шокиращо от неочаквания гост, който се присъединява към семейство Бърч...

„Чудеса край малката река“ от Фани Флаг

В неповторимия си топъл и увлекателен стил, който я превръща в любима писателка на милиони хора по целия свят, Фани Флаг ни предлага очарователна коледна история за вяра и надежда, подходяща за читатели от всички възрасти. В най-южния край на Алабама, на брега на живописна река, се намира тихото селце Лост Ривър – Изгубената река, – където времето сякаш е спряло...

След като му поставят стряскаща диагноза, Осуалд Д. Кембъл напуска студения и брулен от зимни ветрове Чикаго, за да прекара последната си Коледа на топло в селцето Лост Ривър. Там той среща пощальон, който разнася пощата с лодка, магазинер с разбито сърце, дамите от Мистичния орден на Кралските точки, които тайно вършат добри дела. Среща и малка птица на име Джак, главен герой в тази незабравима история за една вълшебна Коледа на юг.