Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Недялко Гетов

от Поморие организирал

бандата след

арестите на

Мазния и Слънцето

12 души от Бургас и региона са задържани при акция на ГДБОП и прокуратурата във вторник сутринта, съобщиха от държавното обвинение и МВР.

Бандата се занимавала с разпространение на дрога, основно марихуана и амфетамини, уточни шефът на спецпрокуратурата Иван Гешев. Бухалки, пистолети ловна пушка са сред оръжията, които бандитите ползвали за силови действия срещу дилъри. Иззети са няколко хиляди евро и везни за разфасоване на дрогата. Освен това е разбита и модерна инсталация за отглеждане на марихуана.

Вероятно петима от 12-те задържани ще се сдобият с обвинения, а останалите ще са свидетели. Повечето уличените са дилъри и клиентите им. Още няма доказателства кой точно е лидер на групировката.

Един от арестуваните е помориецът Недялко Гетов, който е криминално проявен, научи “24 часа”. Той беше свидетел по делото за убийството на Иван Петров-Костов - наркобос от същия град и приближен на Митьо Очите.

Костов бе застрелян с “Макаров” пред Недялко Гетов в края на 2015 г. от Димитър Бабата.

“Освен че се е занимавала с продажба на дрога групата е пребивала наркодилъри, които са отказвали да работят за тях”, уточни прокурор Гешев.

“Действали са в Поморие, Слънчев бряг и два квартала на Бургас. Следим ги от юни т.г. Това е поредната група, която разбиваме в този регион съвместно с местната областна дирекция и жандармерията”, каза директорът на ГДБОП главен комисар Ивайло Спиридонов. Наскоро антимафиотите удариха млади ММА бойци от Бургас, които също отглеждали и продавали марихуана. Миналата година пък бяха арестувани босовете Любомир Спасов-Мазния и Иван Митов-Слънцето.

“Съвместните операции с ГДБОП срещу разпространението на наркотици са вече рутина, случват се почти всяка седмица. ще продължаваме така, защото тези хора тровят нашите деца”, заяви прокурор Гешев.

(24часа)

НЕДЯЛКО ГЕТОВ